Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Magyar termõföldet a magyar gazdáknak!

Horváth József György

2015.10.26. 18:22

Az ellenzék és a Greenpeace nem így gondolja.
A földművelésügyi miniszter a magyar mezőgazdaság történelmi fordulópontjának tartja az állami szántóföldek értékesítését.

Hétfőn, az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adásáról szóló parlamenti vitanapon Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter azt mondta

A nemzeti ügyek kormánya a földeladással egy közel évszázados kisgazda elképzelést vált valóra."

A miniszter elmondása szerint a földeladással megerősítik a családi gazdaságokat, a földművesek gazdasági pozícióit és versenyképességét. A tervezet szerint az állami földek 20 százalékát bízzák a gazdákra. 

A földművesek érdekeit tartjuk szem előtt, mert tulajdonosként nem kell bérleti díjat fizetniük. Ennek célja a kisbirtokok megerősítése a nagybirtokokkal szemben, illetve az, hogy megvédjük a magyar termőföldet a külföldi terjeszkedés veszélyétől."

- mondta a miniszter.

Fazekas Sándor úgy véli, hogy ellenzéki összefogás alakult az állami tulajdonban levő termőföldek magántulajdonba adása ellen.

Az ellenzék - függetlenül attól, hogy jobb vagy baloldali - mindent elkövet azért, hogy a magyar föld bárkié legyen, csak ne a magyar gazdáké. Mindent elkövetnek, hogy akár Brüsszelben, akár Alkotmánybíróságon történő megtámadással megakadályozzák, hogy a magyar állampolgárok, a magyar földművesek, a helyben lakó gazdák földet vásárolhassanak.

A kormány eredeti álláspontja, hogy az állami földeket nyilvános árverésen a helyben lakó gazdák vásárolják meg. Az árverések november közepén indulnak. 300 hektár lesz a maximum, amit vásárolni lehet. Az eladandó állami földterületek 80 százaléka 10 hektár alatti. A földművelésügyi miniszter szerint ez a garancia a nagybirtokok kialakulása ellen.

Az ellenzéki pártok mellett a Greenpeace is az állami tulajdonú földeladások előkészítésének leállítását sürgeti. A Greenpeace szerint az állami földeladások veszélyeztetik a természetvédelmi területek állapotát, és rontják az ökológiai gazdálkodás helyzetét.

Formálódóban az MSZP-Greenpeace-Jobbik szivárványkoalíció?

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Orbán Viktor: Magyarország ma egy nyitott ország

Ilyenkor mindenki hazagondol. Én is arra gondoltam, hogyha Magyarország rendezné ezt az olimpiát, akkor semmi akadálya nem lenne annak, hogy ez normális körülmények között és nyitottan valósuljon meg – mondta Orbán Viktor legfrissebb Facebook-videójában.

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

Fidesz: felháborító, hogy Vadai Ágnes hülyének nézi a magyar embereket

A gyurcsányista az ATV stúdiójában fejtette ki véleményét a népszavazáson résztvevőkről.

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

A svédeknél már intézményi szinten megy az óvodások és a szülők érzékenyítése

Svédországban nemcsak az iskolákban, hanem évek óta az óvodákban is aktívan jelen vannak az LMBTQ-propagandisták, akik már nem elégszenek meg a homoszexualitás népszerűsítésével, hanem a két nem teljes felszámolását tűzték ki célul – írja a Magyar Nemzet.

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

Kirúgták a tanárokat, mert tiltakoztak az LMBTQ-propaganda ellen

Az oktatóknak többek között az nem tetszett, hogy az intézményi LMBTQ-szabályoknak megfelelően olyan személyes névmást kellett volna használniuk a diákok megszólításakor, amit ők elvárnak. Néhány hónappal ezelőtt felfüggesztették, pár napja pedig véglegesen kirúgták őket – írta meg a V4NA nemzetközi hírügynökség.

LMBTQ-könyv gyerekeknek a németektől

LMBTQ-könyv gyerekeknek a németektől

Nyugaton szerencsére tűélesen látják, mi kell ide. A Verlagsgruppe Oetinger nevű német kiadó egy online kiadvánnyal akarja „színesebbé” tenni a Magyarországon egyre csak „romló” világot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére