Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron szerint is szükség van a kínai és az orosz vakcinára

888.hu

2021.02.16. 14:20

A francia elnök is nyitott a kínai és az orosz vakcina használatára.

A világnak szüksége van az Oroszországban és Kínában kifejlesztett koronavírus elleni vakcinákra a Covid-19 elleni világháború megnyeréséhez – mondta Emmanuel Macron a Le Journal du Dimanche című vasárnapi lapnak. A francia elnök szerint

együtt kell működni a kínaiakkal és az oroszokkal, hogy a tudósaik által kifejlesztett oltásokat beleillesszük a járvány elleni nagy és többoldalú világháborúba”.

Macron szerint kollektív és globális erőfeszítésekre van szükség a koronavírus visszaszorításához, mivel képes gyorsan mutálódni és új, veszélyesebb törzseket produkálni. A TF1 televíziónak adott interjújában is nyitottnak mutatkozott a Szputnyik V alkalmazására. Az elnök azt is elmondta, hogy néhány héttel ezelőtt már szakértői csapatot is küldött Oroszországba, a visszajelzések pedig pozitívak, az eredmények jók. Az oltóanyag használatát ugyanakkor az Európai Gyógyszerügynökség engedélyéhez kötötte – írja az Origo.

De nem Macron az egyetlen, aki üdvözli a két vakcinát, korábban Angela Merkel is hangsúlyozta, hogy minden vakcinát örömmel látnak, de csak miután engedélyezte azokat az Európai Gyógyszerügynökség.

Jens Spahn német egészségügyi miniszter pedig arról beszélt, hogy az oroszok kérésére a német kormány közvetítőként azon dolgozik, hogy kiderítsék, Németországban vagy az Európai Unióban van-e olyan gyártási kapacitás, amivel elő lehetne állítani az oltóanyagot – írják.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére