Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron is Soros embere?

888.hu

2017.05.12. 15:58

Az köztudott, hogy a globális pénzügyi és politikai elit beállt Emmanuel Macron mögé a francia elnökválasztás kampányában, ennek fényében nem meglepõ, hogy valószínûleg Soros György is ott van Macron támogatói között.
PÁRIZS, 15:58

Az köztudott, hogy a globális pénzügyi és politikai elit beállt Emmanuel Macron mögé a francia elnökválasztás kampányában, ennek fényében nem meglepő, hogy valószínűleg Soros György is ott van Macron támogatói között.

Állandó téma Franciaországban, hogy kik állhatnak Emmanuel Macron mögött. Legtöbbet Patrick Drahiról szoktak írni, egyes felmérések szerint ő a harmadik leggazdagabb francia ember. De Macront támogatta Pierre Gattaz, a MEDEF (francia gyáriparosok szövetsége) elnöke is.

Amikor Macron még szocialista gazdasági miniszterként, két évvel ezelőtt beszédet mondott a MEDEF gyűlésén, beszéde végén üdvrivalgásban tört ki a hallgatóság.

Ilyen sohasem fordult elő korábban baloldali miniszterrel a MEDEF-nél. A francia szocialista párt jobb érzésű vezetői őszintén megdöbbentek ezen, mivel a francia történelemben a baloldali kormányokat nem szerették és támogatták a nagytőkések, Macront viszont azonnal szívükbe zárták. A baloldali politikusok már ekkor gyanakodni kezdtek Macronra és árulót láttak a saját soraikban.
Macron enyhén szólva is sajátos politizálása bizonyára sokakat meglep: amikor szocialista miniszter volt, akkor folyamatosan a jobboldalnak próbált imponálni. Az elnökválasztási kampányban már centralistaként mutatta be magát, de egyre többször kiderült, hogy valójában baloldali politikus, például amikor legutóbb Manuel Valls állt Macron mellé.

Macron támogatói közt rengeteg külföldi és belföldi médium is megtalálható. Ilyen hátszéllel nem is meglepő megválasztása.

Most pedig a francia Dreuz napilap feltételezi, hogy Soros György is megtalálható Macron mecénásai között, sőt, arra utal, hogy Macron Soros bábuja lehet.

Soroshoz hasonlóan Macron is migrációpárti, és számára a nemzetállamiság és a hazaszeretet – mint a legtöbb liberális számára – ismeretlen fogalom. A kampányban egyébként többször becsmérelte a francia kultúra erejét, vagy kifejezetten gúnyolódott a francia emberek számára kedves és értékes hagyományokon. Persze ez nem meglepő egy hithű globalistától.

(Origo)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére