Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Macron annyira aggódik Merkel helyzete miatt, hogy beavatkozna Németország belügyeibe

Vincze Viktor Attila

2017.11.20. 20:28

Annyira nagy a baj Angela Merkel körül, hogy Macron meg akarja menteni. Emmanuel Macron francia államfõ aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy kudarcba fulladtak az egyeztetések a Jamaica-koalíciónak nevezett kormányzati együttmûködésrõl Németországban. A francia elnöki hivatal közölte, szeretné, ha Németország "szilárd és erõs" partnere maradna Párizsnak.
PÁRIZS, 20:28

Annyira nagy a baj Angela Merkel körül, hogy Macron meg akarja menteni. Emmanuel Macron francia államfő aggodalmát fejezte ki amiatt, hogy kudarcba fulladtak az egyeztetések a Jamaica-koalíciónak nevezett kormányzati együttműködésről Németországban. A francia elnöki hivatal közölte, szeretné, ha Németország "szilárd és erős" partnere maradna Párizsnak.

A francia elnöki hivatalból érkező hírek szerint Macron elnök azt szeretné, ha Németország továbbra is Párizs legfőbb partnere maradna az EU átalakításában.  

Nem érdekünk, hogy befagyjanak a tárgyalások. Ezért nekünk muszáj továbblépni"

– mondta a francia köztársasági elnök, mielőtt hivatalában fogadta Bernard Accoyert, a jobbközép Köztársaságiak nemzetgyűlési frakcióvezetőjét.

A nap folyamán a francia elnök valamennyi francia parlamenti párt vezetőjével konzultált azokról az európai reformterveiről, amelyek végrehajtásában Macron eddig Angela Merkel támogatására számított. 

Beszéltem a kancellárral tegnap késő este. Christian Lindner (a német Szabad Demokrata Párt, FDP elnöke) nyilatkozatai elég kemények, megvan a kudarc valódi kockázata"

– mondta el a francia elnök, aki szerint Merkel kormányalakítási problémái az EU folyamatban levő átalakítását is fenyegethetik. 

Ez a helyzet Franciaország számára még inkább megerősítette annak szükségességét, hogy javaslatokkal kell szolgálni, és kezdeményezéseket kell tenni, dolgozni egy olyan ambiciózus európai projekten, amelyet német partnerünkkel fogunk megvalósítani"

– ezt már egy, az elnöki hivatalhoz tartozó forrás közölte a kialakult helyzettel kapcsolatban.

Az Élysée-palota emellett jelezte azt is, hogy "egyelőre folytatják az együttműködést a német hatóságokkal, mivel a kormány jelenleg még a helyén van".

Mint ismeretes Christian Lindner, az FDP elnöke hétfőre virradóra – miután pártja bejelentette, hogy kivonult a tárgyalásokról – a sajtónak úgy nyilatkozott, hogy "jobb nem kormányozni, mint rosszul kormányozni". Hozzátette, hogy a hetekig tartó megbeszéléseken "nem sikerült megtalálni a közös alapot" Németország modernizációja érdekében, és nem sikerült megteremteni a bizalmat a pártok között.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére