Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lövöldözés történt Strasbourgban - több halott, több sérült

Nagy Gábor

2018.12.11. 20:56

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásár közelében, többen (7 súlyos, 4 könnyebb) megsebesültek, legkevesebb két ember pedig meghalt. Az elkövetõt még nem kapták el. Mozgósították a városban a biztonsági szolgálatokat. Közben pedig bekerítették a 29 éves helyi, radikalizálódott támadót.
STRASBOURG, 20:55

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában, egy karácsonyi vásár közelében, többen (7 súlyos, 4 könnyebb) megsebesültek, legkevesebb két ember pedig meghalt. Az elkövetőt még nem kapták el. Mozgósították a városban a biztonsági szolgálatokat. Közben pedig bekerítették a 29 éves helyi, radikalizálódott támadót.

Lövöldözés volt kedd este Strasbourg belvárosában. A BBC a rendőrségre hivatkozva azt írta, hogy több ember megsérült. A hatóságok terrortámadásként kezelik az ügyet.

A rendőrség tájékoztatása szerint négy ember meghalt. A Le Figaro úgy tudja, hogy egy férfi kezdett lövöldözni a tömegben. Több médium azt írta, akár segítője is lehetett az automata fegyverrel lövöldöző támadónak.

A feltételezett elkövető (akit azonosítottak a hatóságok) még szökésben van.

Egy rendőrségi forrás szerint, mielőtt a támadó elmenekült volna a helyszínről, a katonák rálőttek a férfira. A Le Figaro úgy tudja, bekerítették a fegyverest, aki elbarikádozta magát.

Úgy tudni, hogy a támadó 29 éves, helyi, (bevándorló hátterű?), radikalizálódott, gyilkossági kísérlettel vádolt francia állampolgár, s hogy a hatóságok már korábban megfigyelték, sőt, kedd reggel (egy köztörvényes bűncselekmény miatt) le is akarták tartóztatni a hatóságok, ám a merénylő nem volt otthon. A csendőrök gránátokat találtak a lakásban. A BFM TV szerint (Chérif C.) radikális iszlamista helyekre is járt.

Roland Ries polgármester szerint a fegyveres férfit még nem fogták el a rendőrök, ezért mindenkit arra kért, hogy maradjon otthon. Emmanuel Foulon, az Európai Parlament egyik sajtósa ott volt a közelben, azt írta a közösségi médiában, hogy hatalmas pánik volt, miután lövéseket hallottak, az emberek lehasaltak az éttermekben. Utána látták, ahogy fegyveres rendőrök szaladnak az utcán.

A DNA című helyi hírportál rendőrségi forrásra hivatkozva feltételezi, hogy terrorcselekmény történt. A területet, sőt, az Európai Parlament épületét a rendőrség lezárta. A Kléber téren felállított karácsonyi vásárt szintén bezárták. A városközpont lezárt részéből csak kimenni lehet, be viszont senki nem juthat.

Emmanuel Macron francia elnököt folyamatosan tájékoztatják az eseményekről, Christophe Castaner belügyminiszter pedig a helyszínre indult.

Az alábbi videón látszik, ahogy sérültek fekszenek az utcákon.

Ahogy azt fentebb is írtuk, az EP-ben ma plenáris ülést tartottak. Az ülésen – többek között – az ún. migránsvízumról is döntöttek a képviselők. Sajtóinformációk szerint az ülés után több képviselő is bent ragadt a parlament épületében.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére