Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lövöldözés Kanadában, többen meghaltak

888.hu

2018.08.10. 15:35

A rendõrség õrizetbe vett egy ámokfutót a kanadai Frederictonban.
FREDERICTON, 15:35

A rendőrség őrizetbe vett egy ámokfutót a kanadai Frederictonban.

A helyi hatóság Twitteren üzent a város lakóinak, hogy maradjanak otthonukban.

Sajtóértesülések szerint legalább négy ember meghalt egy lövöldözésben a kelet-kanadai Fredericton városában, Új-Brunswick tartományban.

A rendőrség közölte, hogy letartóztatta a gyanúsítottat, nemrég pedig Twitteren azt is bejelentették, hogy a halálos áldozatok közül ketten rendőrtisztek voltak.

A rendőrség egyelőre lezárta a lövöldözés helyszínét és annak környékét.

Arról egyelőre nincs hír, hogy terrortámadás áll az eset mögött, vagy egy ámokfutóról van szó, esetleg a bűncselekmény a szervezett bűnözéssel hozható összefüggésbe.

Update (18:32): A támadást az Iszlám Állam terrorszervezet magára vállalta. A kanadai rendőrség azonban úgy nyilatkozott, hogy egyelőre nincs semmilyen bizonyítéka ennek a megerősítésére.

Update (16:34): A rendőrség megerősítette, hogy a támadó is "súlyos sérüléseket" szerzett a rendőrökkel vívott tűzharcban, jelenleg is kórházban ápolják.

Egyre több a fegyveres incidens

Az Egyesült Államokhoz képest Kanadában jóval szigorúbban korlátozzák a fegyvertartást, azonban az utóbbi években - korábbi jelentések szerint főként a helyi bandák miatt - elterjedtek a fegyverek a nagyvárosokban, és ezzel arányosan nőtt a lőfegyverrel elkövetett bűncselekmények száma is – írja az MTI.

Az utóbbi évek egyik legsúlyosabb, rendfenntartók életét követelő lövöldözés 2014-ben történt ugyancsak Új-Brunswick tartományban, a székhelytől, Frederictontól mintegy 200 kilométerre fekvő Monctonban. Akkor három lovas rendőr halt meg és ketten megsebesültek.

A múlt hónap végén Kanada legnagyobb városában, Torontóban egy fegyveres férfi találomra tüzet nyitott egy forgalmas utcán, két embert megölt és tizenhármat megsebesített.

Torontóban az idén 241 fegyveres incidens történt, melyekben 30 ember halt meg.

Ontario tartomány vezetése éppen csütörtökön tett ígéretet arra, hogy - mivel fokozatosan nő a tartományban a fegyveres incidensek száma - több forrást juttatnak a rendfenntartóknak, és bírósági tárgyalásukig őrizetben tartják a fegyveres bűncselekmények gyanúsítottjait.

Amennyiben több információ lát napvilágot az esetről, cikkünket frissítjük.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére