Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lovasrendőröket is bevetnek Kanadában a tüntetők ellen

888.hu

2022.02.19. 18:15

A kanadai rendőrség keményen fellépett az ottawai Szabadságkonvoj feloszlatása érdekében: pénteken legalább 100 embert tartóztattak le, és lovas rendőrök taposták el a tüntetőket.

 

Lovas rendőrök és rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök, némelyiküknél puska is volt, pénteken a Szabadságkonvoj ellen vonultak, és az emberek, köztük gyerekek tömegébe nyomultak, miközben a tüntetők összekulcsolták a karjukat, és a nemzeti himnuszt énekelték, hogy megakadályozzák a konvoj előrenyomulását.

A rendőrség és a tüntetők között dulakodás alakult ki, a Szabadságkonvoj tagjai pedig rögtönzött hóakadályokat hoztak létre, hogy segítsenek nekik megvédeni magukat a rendőrökkel szemben.

A tüntetés négy vezetője a nagyjából 100 letartóztatott személy között van – nagyrészt „csendháborítás” vádjával -, és a tüntetők mintegy 350 járműve közül két tucatnyit, amelyek kulcsfontosságú utakat torlaszoltak el, elvontattak. A rendőrség nem volt hajlandó közölni a megmaradt tüntetők vagy járművek számát – jelentette az AP.Steve Bell ideiglenes ottawai rendőrfőnök azt állította, hogy egyetlen tüntető sem sérült meg, annak ellenére, hogy a közösségi médiában olyan felvételek keringtek, amelyeken rendőrségi lovak tapossák a konvojban tüntetőket. Az ottawai rendőrség azzal próbálta igazolni ezt a szélsőséges viselkedést, hogy „egy kerékpárt dobtak az egyik ló lábához, hogy megkíséreljék megsebesíteni”, de az eseményekről szóló beszámolójukat vitatják. A koronavírus elleni háromhetes tiltakozás során először fordult elő, hogy a rendőrség létszámfölényben volt a tüntetőkkel szemben, és ezt az előnyt kihasználva 100 ellenőrző ponttal zárta le Ottawa központját, és éheztette ki a konvojt az erősítésből. A tüntetők azt is állították, hogy a rendőrség példát akar statuálni velük szemben, azt állítva, hogy a blokád néhány résztvevőjét a rendfenntartó erők megakadályozzák abban, hogy elhagyják a területet, annak ellenére, hogy a rendőrség üzeneteket játszott le, amelyekben a terület elhagyására biztatta őket – ami, ha igaz, lényegében garantálná letartóztatásukat – írta meg a Breitbart.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére