Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lovasrendőröket is bevetnek Kanadában a tüntetők ellen

888.hu

2022.02.19. 18:15

A kanadai rendőrség keményen fellépett az ottawai Szabadságkonvoj feloszlatása érdekében: pénteken legalább 100 embert tartóztattak le, és lovas rendőrök taposták el a tüntetőket.

 

Lovas rendőrök és rohamfelszerelésbe öltözött rendőrök, némelyiküknél puska is volt, pénteken a Szabadságkonvoj ellen vonultak, és az emberek, köztük gyerekek tömegébe nyomultak, miközben a tüntetők összekulcsolták a karjukat, és a nemzeti himnuszt énekelték, hogy megakadályozzák a konvoj előrenyomulását.

A rendőrség és a tüntetők között dulakodás alakult ki, a Szabadságkonvoj tagjai pedig rögtönzött hóakadályokat hoztak létre, hogy segítsenek nekik megvédeni magukat a rendőrökkel szemben.

A tüntetés négy vezetője a nagyjából 100 letartóztatott személy között van – nagyrészt „csendháborítás” vádjával -, és a tüntetők mintegy 350 járműve közül két tucatnyit, amelyek kulcsfontosságú utakat torlaszoltak el, elvontattak. A rendőrség nem volt hajlandó közölni a megmaradt tüntetők vagy járművek számát – jelentette az AP.Steve Bell ideiglenes ottawai rendőrfőnök azt állította, hogy egyetlen tüntető sem sérült meg, annak ellenére, hogy a közösségi médiában olyan felvételek keringtek, amelyeken rendőrségi lovak tapossák a konvojban tüntetőket. Az ottawai rendőrség azzal próbálta igazolni ezt a szélsőséges viselkedést, hogy „egy kerékpárt dobtak az egyik ló lábához, hogy megkíséreljék megsebesíteni”, de az eseményekről szóló beszámolójukat vitatják. A koronavírus elleni háromhetes tiltakozás során először fordult elő, hogy a rendőrség létszámfölényben volt a tüntetőkkel szemben, és ezt az előnyt kihasználva 100 ellenőrző ponttal zárta le Ottawa központját, és éheztette ki a konvojt az erősítésből. A tüntetők azt is állították, hogy a rendőrség példát akar statuálni velük szemben, azt állítva, hogy a blokád néhány résztvevőjét a rendfenntartó erők megakadályozzák abban, hogy elhagyják a területet, annak ellenére, hogy a rendőrség üzeneteket játszott le, amelyekben a terület elhagyására biztatta őket – ami, ha igaz, lényegében garantálná letartóztatásukat – írta meg a Breitbart.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére