Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lõttek a láncbevándorlásnak: Trump megszünteti a vízumlottót

Vincze Viktor Attila

2017.11.01. 21:58

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy azonnali egyeztetéseket kezd a kongresszussal a vízumlottóprogram beszüntetésérõl. A döntést azzal összefüggésben hozta meg az amerikai elnök, hogy a New York-i gázolásos merénylet üzbég elkövetõje is így jutott be az USA-ba.
WASHINGTON, 21:58

Donald Trump amerikai elnök bejelentette, hogy azonnali egyeztetéseket kezd a kongresszussal a vízumlottóprogram beszüntetéséről. A döntést azzal összefüggésben hozta meg az amerikai elnök, hogy a New York-i gázolásos merénylet üzbég elkövetője is így jutott be az USA-ba.

Az elnök a kormányülés kezdetén tett egy rövid nyilatkozatot, amelyet a nagy televízióállomások élőben közvetítettek.

Trump bejelentette: megindította az úgynevezett "diverzitás lottóprogram" beszüntetését célzó folyamatot. "A diverzitás jól hangzik, de nem jó dolog" – mondta az elnök, és közölte: "érdemek szerinti" bevándorlási programot akar.

Megváltoztatjuk a bevándorláspolitikát, véget vetünk a láncbevándorlásnak"

– fogalmazott, utalva arra a láncbevándorlásnak nevezett gyakorlatra, amely szerint a vízumlottóval vagy másként az Egyesült Államokba érkezők több embert hívnak maguk után.     

Trump reggeli Twitter-üzenetében már megemlítette, hogy a New Yorkban merényletet elkövető üzbég férfi 23 embert hívott maga után Amerikába.    

Erőre és határozottságra van szükségünk. A  terroristák folyamatosan tesztelik az Egyesült Államokat, ezért keményebbeknek, okosabbaknak és politikailag sokkal kevésbé korrektnek kell lennünk"

– nyilatkozta az elnök.

Ez szerinte nemcsak az Egyesült Államokra érvényes, hanem más országokra is, amelyek hasonló gondokkal küzdenek. Megígérte, hogy az amerikai kormány minden szükséges intézkedést meghoz az amerikai nemzet védelmében.

Trump még azt is leszögezte:

Gyors, az eddiginél jóval gyorsabb igazságszolgáltatásra van szükség. Azt fontolgatom, hogy a New York-i terrortámadás elkövetőjét a guantánamói fogolytáborba küldöm."

A köznyelvben zöldkártyaprogramnak nevezett vízumrendszer keretében 1995 óta mintegy 50 ezer embert engedtek be évente az Egyesült Államokba a több millió jelentkezőből.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére