Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lopott autóval szenvedtek halálos balesetet migránsok Görögországban

Horváth Tamás

2020.08.05. 12:45

Illegális bevándorlók haltak meg egy autóbalesetben a Görögország északi részén található Alexandrúpoli közelében szerda hajnalban – közölték helyi rendőrségi források.

A balesetnek görög médiaértesülések szerint legalább hét halálos áldozata és öt sérültje van, mindegyikük férfi.

Az ERT görög állami rádióadó jelezte, egyelőre nem tudni, hogy hányan utaztak a járműben, vagy melyik országból jöttek, ahogy azt sem, van-e az áldozatok között embercsempész. A migránsok vélhetőleg kedden lépték át a török-görög határt.

A rendőrség elmondta, a balesetet egy lopott autóval okozták, amelynek kedden veszett nyoma Szalonikiben. A sofőr egy Alexandrúpoli közelében található autópályán haladt, amikor elveszítette az irányítást járműve fölött, és egy épülőfélben lévő fizetőkapuba csapódott. A hatóságok az ügyben nyomozást indítottak.

Az összetört gépkocsi

Görögország északi részén kiterjedt csempészhálózatok működnek, amelyek a szigorú ellenőrzések dacára teherautók rakterében vagy kisbuszokban igyekeznek átcsempészni a migránsokat a török-görög határon.

Az ENSZ Menekültügyi Főbiztossága (UNHCR) szerint az év eleje óta mintegy 2400 migráns érkezett ezen az útvonalon Törökországból Görögországba. Céljuk az, hogy regisztráció nélkül eljussanak Európa belsejébe. 2020-ban eddig csaknem 11 ezer migráns és menedékkérő érkezett Görögországba, többségük az égei-tengeri görög szigetekre.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére