Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Londonban fogyasztják a legtöbb kokaint Európában

Bokor Gábor

2019.10.21. 16:28

A Sadiq Khan által vezetett Londonban fogy a legtöbb a fehér porból, bár lehet, hogy nem ebben a versenyben akart aranyérmes lenni a város.

Rekordmagas a kokainfogyasztás Európában, a drogfőváros pedig a baloldali Sadiq Khan által vezetett London lett. A jelentések szerint csak Londonban több mint egymilliárd eurónyi fehér port szívnak fel évente. A legfrissebb jelentések szerint az idei évben eddig Európában összesen több mint 140 tonna kokaint foglaltak le a hatóságok, ami uniós rekordot jelent.

A kokainfogyasztás mértéke a pakisztáni származású városvezető regnálása óta rekordokat döntöget, naponta mintegy 23 kiló fehér port szívnak fel magukba a londoniak, ami több, mint az utána következő három város lakosságának kokainfogyasztása összeadva.

Fotó: AFP

Az osztrák Kronen Zeitung a témával kapcsolatban megkereste Patrick Maierhofert, a bécsi rendőrség szóvivőjét, aki elmondta, hogy az osztrák fővárosban elharapódzott a kábítószer-használat, a legtöbb kokaint pedig Spanyolországból, Hollandiából és a balkáni országokból szállítják be az országba. A szóvivő szerint a romló statisztikák mögött áll az is, hogy manapság már egyre könnyebb beszerezni ezeket a tiltott drogokat, ugyanis dílerek és a potenciális vevők a számítógépes ipar fejlődésével egyre könnyebben megtalálhatják egymást a dark weben.

A lap megjegyzi, hogy a bevándorlók által működtetett alvilági szervezetek is egyre nagyobb mértékben terítik a drogot, a legnagyobb problémát a nigériai maffia jelenti, akik leginkább Svédországban és Olaszországban tevékenykednek. A stockholmi rendőrség ezért a korábbinál szélesebb körű rajtaütés-sorozatot indított a Fekete fejsze nevű, nigériaiakból álló bűnszervezet ellen, akik a svéd fővárosban árulják a kábítószert, valamint szervezik az illegális bevándorlók Svédországba juttatását. A gigantikus művelet azután indult meg, hogy a göteborgi rendőrség a napokban 115 millió svéd koronányi kokaint és heroint foglalt le, mely átszámítva több mint hárommilliárd forint. A rajtaütés során 15 embert tartóztattak le.

A szicíliai maffia leszámol a migránsokkal

Palermo, 18:28 Az afrikai migránsok bandái veszélyeztetik a Cosa Nostra bizniszeit. Egyre komolyabb gondot okoz Szicíliának az odaérkezett bevándorlók tömege. Olaszország legnagyobb szigetére idáig több százezer migráns érkezett Afrikából. Legtöbbjük megélhetési bevándorló. A szicíliai maffia, a Cosa Nostra a mai napig nagyobb területeket tart ellenőrzése alatt, ahova a helyi lakosokon és a maffiózókon kívül nemigen teheti be más [...]

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére