Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

London polgármestere szerint Boris Johnson „támadja” a transzneműeket

888.hu

2022.04.11. 11:20

Sadiq Khan szerint a transz-embereket nem elég „egyszerűen tolerálni”, hanem „tisztelni és ünnepelni” kell.

 

Sadiq Khan, London polgármestere és munkáspárti politikus szombat délután csatlakozott a helyi tanácsosjelöltekhez az északkeleti Waltham Forest kerület egyik külvárosában.

Olyanokhoz csatlakozott, mint például a 22 éves Kira Lewis, aki azt reméli, hogy ő lesz a Waltham Forest Tanács első transz/nonbináris tanácsosa.

 

Tudom, milyen szívszorító volt sok londoni számára, ahogyan egyes politikusok és sokan a médiában beszélnek a transz-közösségről”

 

– fogalmazott Khan.

A polgármester arra utalt, hogy az LMBTQ-közösség sérelmezi Boris Johnson miniszterelnöknek a transzneműekhez való hozzáállását.

 

Szerintük azzal, hogy Johnson nem támogatja például a transznemű nők női sportokban való részvételét, megsérti a jogaikat.

 

Kira Lewis számára az, ha megválasztanák tanácsosnak, nemcsak Walathanstowban, hanem egész Nagy-Britanniában reményt keltene. Úgy fogalmazott, hogy „megmutatná a transznemű embereknek, mennyire fontos, hogy büszkén éljék meg az igazságukat”.

 

Ha én lennék Waltham Forest első nyíltan transznemű tanácsosa, az azt jelezné, hogy az itteni közösségünk büszke arra, akik vagyunk. Remélem, ez megmutatná más transznemű fiataloknak, különösen a többi transznemű fiatalnak, hogy pozitív változás is történhet.”

– mondta.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére