Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

London pakisztáni származású polgármestere a terrortámadásról: ez a világ legbiztonságosabb városa

Bokor Gábor

2018.08.15. 14:49

Sadiq Khan megint bebizonyította, hogy nagyon nem érti azt, ami a nagyvárosban folyik.

Megkérdezték Sadiq Khantól, London muszlim polgármesterétől, mit gondol a legutóbbi terrortámadásról, mely az általa vezetett fővárost sújtotta. A városvezető a BBC reggeli rádióadásában végig a rendőrséget hibáztatta, mert nem tudták megakadályozni a merényletet, melyet egy szudáni bevándorló hajtott végre.

Senkinek se legyenek kétségei, London biztonságos, sőt továbbra is az egyik legbiztonságosabb a világon"

– mondta Sadiq Khan.

A politikus kifejtette, komoly hibának tartja, hogy a rendőrök számára rendelkezésre álló költségkeretet korábban csökkentették. Elmondása szerint azóta folyamatosan csökken a rendőrök iránti bizalom. Elmondása szerint a tömeges felmondások és az elbocsátások miatt a rendőröknek sokkal nehezebb felvenni a harcot a terrorizmussal.

Természetesen saját felelősségét nem firtatja, sőt kitart a mellett az álláspontja mellett, hogy nincs felelőssége abban, hogy az elmúlt években több terrortámadás is történt az általa vezetett városban.

A rendőrök nagyon gyorsan reagáltak tegnap, így úgy gondolom, hogy mindannyian megnyugodhatunk. London továbbra is az egyik legbiztonságosabb nagyváros"

– fogalmazott a pakisztáni származású városvezető, majd hozzátette, hogy a belvárosban sokkal nagyobb lesz a rendőri jelenlét a közeljövőben. 

A londoniaknak kezd elegük lenni
 

Dühös Twitter-bejegyzések tömegei lepték el a közösségi oldalt a keddi merénylet után. Volt olyan, aki arról írt, hogy végre egy jó főpolgármester kéne London élére, mivel Khan eljátszotta az esélyét. 

Olyan ember kell városunk élére, mint Trump, aki komolyan veszi a terrorizmus okozta veszélyeket"

áll a bejegyzésben. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére