Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

London muszlim polgármestere is reagált Trump Twitter-bombájára

Sümeghi Lóránt

2017.11.30. 16:58

A terrorizmust a nagyvárosi élet velejárójának tartó Sadiq Khan londoni, muszlim polgármester már Donald Trump nagy-britanniai meghívását is visszavonatná az elnök szókimondó Twitter-üzenete miatt.
LONDON, 16:58

A terrorizmust a nagyvárosi élet velejárójának tartó Sadiq Khan londoni, muszlim polgármester már Donald Trump nagy-britanniai meghívását is visszavonatná az elnök szókimondó Twitter-üzenete miatt.

Korábban megírtuk, Trump Twitter-oldalán a Britain First nevű EU-szkeptikus, bevándorlás- és muszlimellenes brit csoport három videója jelent meg szerdán. Akkor Theresa May brit miniszterelnök szóvivője rosszallását fejezte ki a videók újraközlése miatt.

Trump azonban a Downing Street reagálására csütörtökön támadó hangvételű Twitter-üzenettel válaszolt, amelyben felszólította személyesen Theresa Mayt, hogy

ne rám összpontosítsa figyelmét, hanem az Egyesült Királyságban zajló, romboló radikális iszlám terrorizmusra. Mi jól vagyunk."

Csakhogy a szócsata csütörtökön is folytatódott, melybe érintettségénél fogva London muzulmán polgármestere is beszállt. Sadiq Khan szerint ugyanis

hihetetlen, hogy Trump nem veszi észre, hogy e szélsőséges csoport támogatásával aktívan gyengíti a tolerancia és a sokszínűség értékrendszerét, amely Nagy-Britanniát oly naggyá tette."

A londoni polgármester szerint e legutóbbi incidens után egyre világosabb, hogy nemkívánatos Trump bármilyen hivatalos nagy-britanniai látogatása.

Az eset kapcsán a brit kormányfő szóvivője ismételten megszólalt, kifejtette: Theresa May teljes mértékben a szélsőségesség elleni fellépésre összpontosítja figyelmét. Hozzátette ugyanakkor, hogy London továbbra is különleges viszonyrendszert ápol az Egyesült Államokkal, és folytatódik a két ország nagyon fontos kérdések hatalmas skálájára kiterjedő együttműködése.

Amber Rudd brit belügyminiszter a londoni alsóházban csütörtökön felszólalva megismételte a Downing Street előző napi állásfoglalását arról, hogy "helytelen volt" Trump részéről a muszlimellenes brit szervezet videóinak újraközlése. Rudd hozzátette: reméli, hogy a brit miniszterelnöki hivatal nyilatkozata valamelyes hatást gyakorol majd az amerikai elnökre. A belügyminiszter szerint

a brit kormány nem tűr meg egyetlen olyan csoportosulást sem, amely más vallásúak, más etnikumokhoz tartozók ellen gerjeszt gyűlöletet."

Kritikusok szerint Amber Rudd utolsó mondata a muszlimokkal összefüggésben ugyanúgy megáll, mint a bevándorlásellenes politikai csoportok kapcsán.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére