Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ljubljana és Zágráb befogad néhány gyereket a leégett leszboszi migránstáborból

888.hu

2020.09.12. 14:39

Szlovénia és Horvátország hajlandó néhány kísérő nélküli gyereket befogadni a tűzvész által elpusztított Leszbosz szigeti Moria táborból – jelentette szombaton a helyi média.
Szlovénia kész négy kísérő nélküli gyereket befogadni

- jelentette az STA hírügynökség a ljubljanai belügyminisztériumra hivatkozva. A Vecernji List című horvát napilap az ottani belügyminisztériumra hivatkozva pedig azt közölte, hogy

Zágráb hajlandó befogadni 12 kísérő nélküli gyereket a leégett leszboszi migránstáborból.

Az APA osztrák hírügynökség megjegyzi, hogy mindkét nyugat-balkáni országban konzervatív kormány van hatalmon, amelyek a migránskérdésben keményebb álláspontot képviselnek. Janez Jansa szlovén miniszterelnök kedden Sebastian Kurz osztrák kancellárral Ljubljanában találkozva kiemelte, hogy Szlovénia és Ausztria az illegális bevándorlás kérdésében azonos állásponton vannak. A menekültek és migránsok EU-n belüli elosztása csak azután kerülhet szóba, ha az unió külső határainak védelme megoldódik – mondta Jansa.

Ausztria és a visegrádi országok elvi okokból nem hajlandók menedékkérőket befogadni a leégett leszboszi migránstáborból.

Arra hivatkoznak, hogy a tüzet minden valószínűség szerint táborlakók okozták, és így valójában a befogadással megjutalmaznák az erőszakot. Sebastian Kurz egy szombati videoüzenetében a menedékkérők befogadására irányuló európai kezdeményezésre célozva állást foglalt a „szimbolumpolitikával” szemben, és a helyszíni segítségnyújtás, valamint az európai külső határok jobb védelme mellett szállt síkra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére