Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Rendbontás történt Litvánia több befogadóközpontjában

888.hu

2021.11.08. 21:45

Hétfőn Litvánia több befogadóközpontjában is rendbontások voltak, ahol többek között ázsiai és afrikai országokból érkezett migránsokat helyeztek el, akik a fehérorosz határon keresztül jutottak a balti állam területére – közölte a litván határőrség szóvivője.

 

Giedrius Misutis szerint a legnagyobb felfordulást több mint száz migráns okozta Medininkai településen, Vilnius határában, a határőrség iskolájában berendezett befogadóközpontban.

Mint elmondta,

a fogvatartás körülményeivel való elégedetlenség nagyrészt ordítozásban és a kerítés demonstratív rázásában nyilvánult meg.

A rendbontás néhány órán át tartott, de a biztonsági erők tömegoszlató eszközök bevetése nélkül is tudták kezelni a helyzetet.

Hasonló rendbontások néhány tucat résztvevővel a ruklai és a pabradei befogadóközpontokban, valamint a Kybartai városában működő menekültszálláson is előfordultak.

Rustamas Liubajevas tábornok, a litván határőrség parancsnoka nem zárta ki, hogy a rendbontásokat összehangolták az illegális migránsok erőszakos akcióival, amelyek Lengyelország és Litvánia Fehéroroszországgal közös határán történtek.

A lengyel kormányszóvivő hétfői közlése szerint a lengyel határ fehérorosz oldalán jelenleg három-négy ezer migráns tartózkodik, akik több sikertelen csoportos határsértési kísérlettel próbálkoztak a nap folyamán.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére