Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Ligue 1: bosszúbuzizás lett a végeredménye Macronék rendeletének

Nagy Gábor

2019.09.03. 19:59

Ez bizony visszafelé sült el.

A francia futballbajnokságot, a Ligue 1-et is megfertőzte az LMBTQ-propaganda. A párizsi kormány két minisztere, Roxana Maracineanu és Marlene Schiappa révén most nyáron egy olyan rendelet lépett érvénybe, melynek segítségével a játékvezető félbeszakíthatja a bajnokikat, ha a lelátókon rasszista, de legfőképp homofób üzenetek, rigmusok jelennek meg.

Az idei kiírásban már több mérkőzésen (például: Monaco-Angers, Nice-Olympique de Marseille) is közbelépett a bíró. Monacóban a szurkolók a „La Ligue, la ligue, on t’encule”, vagyis a „Liga, Liga! Seggbe lesztek baszva!” rigmust skandálták. És Nizzában sem tétlenkedtek a nézők: molinókon küldték el melegebb éghajlatra a bajnokság szervezőit, döntéshozóit.

A szurkolók egyértelműen és szinte egységesen azon az állásponton vannak, hogy Macronék most már abba is bele akarnak szólni, hogyan drukkoljanak a mérkőzéseken (ezért indult el a buzizási hullám); a döntéshozók, az edzők és a játékosok viszont helyeslik a változtatást – mondván: a gyűlölet nem pálya.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére