Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Líbiából 800 ezer migráns indulna meg Európa felé

888.hu

2019.01.31. 17:10

A líbiai politikai vezetés szerint az országban mintegy 800 ezerre teszik azoknak a migránsoknak a számát, akik jelenleg is ott élnek, csak arra várnak, hogy megindulhassanak Európa felé.
TRIPOLI, 17:10

A líbiai politikai vezetés szerint az országban mintegy 800 ezerre teszik azoknak a migránsoknak a számát, akik jelenleg is ott élnek, csak arra várnak, hogy megindulhassanak Európa felé.

Fájez esz-Szarrádzs a Líbiai Elnöki Tanács elnöke és Líbia miniszterelnöke elmondta, hogy a náluk levő migránsoknak csupán egy nagyon kis része van menekülttáborokban. A legtöbb migráns, aki az EU területére szeretne szökni, szabadon van.

Az elnök azután szólalt meg, hogy az osztrák köztársasági elnök Bécsben kritizálta Líbia kormányát, ahova még a hét elején látogatott el a líbiai elnök. "Enyhén szólva: a körülmények messze vannak a kívánatostól" – mondta Alexander Van der Bellen személyesen esz-Szarrádzsnak.

A líbiai elnök a bécsi sajtótájékoztatón a kritikát "elfogadhatatlannak" nevezte, mondván, hogy megtesznek mindent, amit tudnak.

Természetesen a táborokban uralkodó körülmények nem ideálisak, sok a probléma, sok a kihívás"

– mondta a líbiai elnök.

Azt azonban érdemes észben tartani, hogy Líbiában az illegális migránsok száma meghaladja a 800 ezret az egész országban. Viszont csak 20 ezren vannak táborokban"

– mondta a líbiai politikus, hozzátéve, hogy tárgyalásokat folytatnak a migránsokat kibocsátó államok fejlesztéséről és a migránsok hazatoloncolásáról.

Ezek szerint kifizetődő volt az olasz kormány kemény fellépése a Soros-hajók ellen, hiszen látszik, hogy még bőven van olyan migráns, aki át szeretne kelni a tengeren, hogy Európába jusson.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Jakab Péter kilépett a Jobbikból

Gyöngyösi Márton, a Jobbik Elnöke nyílt levélben kérte föl Jakab Pétert a lemondásra. Jakab válaszlevelében úgy fogalmazott: „Ha a nép és a Jobbik között kell választanom, nem kérdés, melyiket választom”.

Zelenszkij kitiltaná az orosz turistákat Európából

Az ukrán humorista-elnök ismét vette magának a bátorságot, hogy megmondja, mi a teendője az európai országoknak.

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Filipp: Ez a tél maga lesz a pokol!

Ez a tél maga lesz a pokol. Igaz, nem meleg lesz, hanem hideg, de legalább sötét is. Meg szenvedős. A benézett szankciós politika hatására Európában az összes grafikon elkezdett függőlegesen felfele emelkedni. Kár, hogy ezek olyan grafikonok, amelyeknél nem célszerű növekedést észlelni. Az infláció az egekben, az üzemanyagárak sosem voltak ilyen magasak, a rezsiköltségekről pedig sírás nélkül beszélni sem lehet. Ilyen körülmények között kisebb csoda, hogy egyáltalán az átlagfogyasztásig meg tudjuk tartani a rezsicsökkentést. De az emberek mintha nem lennének tisztában azzal, hogy mennyire súlyos a helyzet. Az egy dolog, hogy nem tudják majd kifizetni az óriási rezsiszámlákat és az energiacsapda miatt áramszüneteket is kockáztatnak, de mi lesz a gazdasággal? A recesszió elkerülhetetlen. Mi lenne, ha egyszer megérnénk azt, hogy Európa nem világhatalmi erők közé pozicionálja magát, hanem kiáll a saját jól felfogott érdekei mellett? Amíg viszont olyan vezetők állnak az EU élén, akik megelőzni nem tudják a bajt, okozni viszont annál inkább, addig ez csak lázálom marad.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére