Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Liberális agymenés áldozatává vált a #merrychristmas

Nagy Gábor

2018.01.04. 15:38

Egy amerikai agytröszt, az SPLC egy most futó projektjében azt a célt tûzte ki maga elé, hogy fellép a Twitteren terjedõ gyûlöletbeszéd ellen. Karácsonykor pedig mi más is lehetne a leginkább zavarkeltõ bejegyzés a közösségi médiában? Hát persze, hogy a "Boldog karácsonyt!" kívánó bejegyzések.
MONTGOMERY, 15:38

Egy amerikai agytröszt, az SPLC egy most futó projektjében azt a célt tűzte ki maga elé, hogy fellép a Twitteren terjedő gyűlöletbeszéd ellen. Karácsonykor pedig mi más is lehetne a leginkább zavarkeltő bejegyzés a közösségi médiában? Hát persze, hogy a "Boldog karácsonyt!" kívánó bejegyzések.

A Southern Poverty Law Center azon amerikai liberális jogvédő intézetek egyike, melyek előszeretettel termelik ki magukból a hasznosabbnál hasznosabb kutatásokat, projekteket.

Krédójukban az áll: azért dolgoznak, hogy az USA-ban felszámolják az intézményesített rasszizmust, a gyűlöletbeszédet és így tovább. Fontosnak tartják azt is, hogy a déli, "avíttnak" vélt államokban segítséget nyújtsanak a társadalom legsebezhetőbb rétegei számára, akik közé a migránsok és az LMBTQ-közösségek is tartoznak. Segítségnyújtás a peres ügyekben, oktatás és érdekképviselet – áll még a szervezet zászlaján, a végcél pedig természetesen nem lehet más, mint az igazságosság és esélyegyenlőség megteremtése.

Ennek ellenére:

A drága SPLC üzemeltet egy platformot, mely azt vizsgálja, melyik bejegyzés a leginkább gyűlöletkeltő a Twitteren.

Karácsonykor – ki tudja miért, talán a keresztény szervezetek zrikálása miatt – pedig épp a #merrychristmas lett az egyik legfelkapottabb gyűlöletkeltő bejegyzés.

Szenteste még a második helyen állt az SPLC "Hate Tracker" listáján, karácsony napján viszont már az első helyre csúszott fel a bejegyzés.

Karácsony másnapján, Szent István szerpap, első vértanú napján pedig a harmadik helyre volt elég a #merrychristmas a gyűlöletbejegyzések toplistáján.

Ha ez nem lenne elég: az SPLC munkatársainak sikerült levonni azt a következtetést is, hogy "Boldog karácsonyt!" általában csak a szélsőjobboldaliak kívánnak a Twitteren.

"Természetesen" náci dolog még a #christmas, a #merrychristmaseve és a #jesus is – ha eddig ezt nem tudtuk volna.

Egy keresztény szellemiségű jogi érdekvédelmi csoport, a Liberty Counsel (LC) az egészre reagálva kijelentette:

Az SPLC a monitoringozással csak azt állítja: akik azt merik mondani karácsonykor, hogy "Boldog karácsonyt", netán ki merik írni Jézus nevét a Twitterre, azok csakis erőszakosak és rasszisták lehetnek. A liberális jogvédők pedig az egész történettel csak azt érik el, hogy sok millió állampolgárt megbélyegeznek, és növelik keresztényellenességet az USA-ban.

(LifeNews)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére