Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Libanonban elkaptak három ISIS-terroristát

Ányos Miklós

2020.06.18. 15:40

A libanoni állambiztonsági szolgálat őrizetbe vette az Iszlám Állam terrorszervezet három feltételezett tagját csütörtökön.

Az al-Manar libanoni televízió tájékoztatása szerint a három libanoni állampolgár bevallotta, hogy terrorcselekményeket készültek elkövetni az ország kormányzati intézményei és biztonsági erői ellen. Emellett a közösségi médián keresztül toboroztak újabb tagokat a szélsőségesek soraiba, hogy aztán Szíriába, illetve Egyiptomba utazva csatlakozzanak az Iszlám Államhoz.

A férfiak őrizetbe vételekor robbanószert és fegyvereket is lefoglaltak a hatóságok. A gyanúsítottak katonai kiképzést is kaptak terrorcselekmények végrehajtásához. A hatóságok időközben megtalálták a kiképzőtábor helyszínét is.

Abbasz Ibrahim, a libanoni közbiztonsági szolgálat vezetője a múlt héten számolt be a Rafik Haríri nemzetközi repülőtér ellen készülő merényletről, amelyet állítólag az Iszlám Állam egyik helyi sejtje tervezett végrehajtani.

2017-ben a libanoni hadsereg a Hezbollah radikális síita szervezet segítségével kiűzte a dzsihadistákat a nehezen megközelíthető, libanoni-szíriai határon lévő hegyvidékről.

Libanonban a legutóbb 2019 júniusában követett el terrortámadást az Iszlám Állam. Az öngyilkos merénylő, Adel-Rahmán Mabszut a libanoni Tripoli városában robbantotta fel magát a biztonsági erők négy tagját gyilkolva meg.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére