Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Levélben kért segítséget a migránsok miatt egy német polgármester

Pörge Béla

2016.10.16. 19:58

A bajorországi kisváros polgármestere levelet írt a tartományi elnöknek a városban tapasztalható áldatlan állapotok miatt.
GARMISCH-PARTENKIRCHEN, 19:58

A bajorországi kisváros polgármestere levelet írt a tartományi elnöknek a városban tapasztalható áldatlan állapotok miatt.

Garmisch-Partenkirchen egy 26 ezres, festői szépségű üdülőváros a német-osztrák határhoz közel. A neve eddig főleg azoknak lehetett ismerős, akik síelnek, vagy követik a télisportokat a TV-ben. Azonban jelenleg közel sem idilli a hangulat a településen.

Sigrid Meierhofer levelet írt a bajor tartományi vezetésnek, mert a városban drasztikusan megromlott a közbiztonság, és a helyi menekülttábor közelében áldatlan állapotok uralkodnak.

A szociáldemokrata polgármester a baloldalhoz képest meglepő nyíltsággal beszél arról, hogy a város lakói már nem bírják a kialakult helyzetet. Ráadásul anyagi támogatást sem kapnak, ezért a 250 fős befogadóközpontot sem tudják működtetni a jövőben, ha nem lesz rá forrás.

A helyzet azóta fajult el, amióta fekete afrikai férfiakra cserélődött a központ lakossága a korábbi szír családok helyett.

A levélben szó esik arról, hogy elmúlt hat hétben több rendőri beavatkozásra volt szükség, mint az azt megelőző tizenkét hónapban. Mindez annak ellenére történt, hogy a kijárási tilalmat vezettek be. A lakók között is rendszeres az erőszak, és a központ épületében is jelentős károkat okoztak a migránsok. A helyi sajtó szerint rendszeres a szexuális erőszak a befogadó központban, de ezt a rendőri vezetés nem erősítette meg.

A levél talán legmeglepőbb része, hogy a baloldali politikus külön kiemeli: nem szélsőjobboldaliak panaszkodnak, hanem szinte az összes helyi lakos, és nem politikai okokból, hanem azért, mert féltik a biztonságukat.

A levelet egy helyi újság, a Merkur szivárogtatta ki.

(Express)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére