Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Levadászták az Iszlám Állam egyik vezérét

Nagy Gábor

2017.05.08. 06:28

Még áprilisban egy titkos amerikai akció keretén belül kiiktatták az ISIS afganisztáni parancsnokát, a hírrõl azonban csak most számolt be Washington.
WASHINGTON, 06:28

Még áprilisban egy titkos amerikai akció keretén belül kiiktatták az ISIS afganisztáni parancsnokát, a hírről azonban csak most számolt be Washington.

Az amerikai különleges alakulatok áprilisban egy titkos akciót hajtottak végre Afganisztán keleti tartományában, Nangarharban. A mostani hírek szerint Abdul Haszib, az Iszlám Állam afganisztáni parancsnoka ebben a támadásban halhatott meg.

Haszib tavaly lett az ISIS parancsnoka, miután egy amerikai dróncsapásban meghalt elődje, Hafiz Szaíd Hán. Valószínűleg Haszib adott utasítást több súlyos támadásra, köztük a legnagyobb a március 8-ai kabuli katonai kórház elleni merénylet, amelyben sokan meghaltak.

Az Iszlám Állam afganisztáni szárnya – a Horászáni Iszlám Állam (Horászán az Afganisztánt is magába foglaló térség egy régi neve) – 2015 óta aktív, és harcol mind a tálib lázadók, mind a afgán-amerikai koalíciós erők ellen. A koalíciós erők az utóbbi hetekben sok dzsihadistát megöltek, az áprilisi akcióban mintegy 40-et.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére