Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lettországban kijárási tilalmat vezettek be a hétvégéken

888

2021.01.07. 18:38

Éjszakai kijárási tilalmat hirdettek ki Lettországban január második felének hétvégéire vonatkozóan a koronavírus-járvány terjedésének feltartóztatására – közölte a LETA helyi hírügynökség, a rigai kabinet csütörtöki döntésére hivatkozva.

A balti ország lakói számára január 15-17. között, valamint január 22-24. között este tíz óra és reggel öt óra között lesz érvényben az éjszakai kijárási tilalom. A lakhelyet csakis indokolt esetben, személyi iratok, továbbá megfelelő igazolás birtokában lehet elhagyni.

A tájékoztatás szerint a korlátozások alól mentesülnek a munkába, szolgálati helyükre, valamint az onnan haza tartó személyek, illetve akik munkát végeznek, vagy szolgálati kötelezettségeiket teljesítik. Ugyanúgy nem vonatkozik a tilalom azokra, akik orvosi, illetve állatorvosi segítséget vesznek igénybe, vagy éjjel-nappal működő gyógyszertárba mennek vásárolni.

A rigai kormány emellett a már bevezetett járványügyi korlátozások meghosszabbításáról is döntött a kereskedelem, a szolgáltatások és az oktatás terén. Az alsó tagozatos diákok számára január 22-ig meghosszabbították a tanszünetet, míg a felső tagozatokba járó iskolások január 11-től távoktatásban folytatják tanulmányaikat.

Lettországban is megjelent a koronavírus korábbinál sokkal fertőzőbb, Nagy-Britanniában, illetve Dél-Afrikában azonosított változata – közölte csütörtökön Dainis Sirovs, az ogrei kórház igazgatója. Az orvos szerint a kórház pácienseinél és egészségügyi dolgozónál mutatták ki az új vírusváltozatot.

A csaknem kétmillió lakosú Lettországban eddig 46 545 fertőzöttet regisztráltak, akik közül 790-en hunytak el a kórban. A gyógyultak száma 33 005.

MTI

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére