Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztattak öt embert, aki kapcsolatban állt a párizsi terroristával

Sümeghi Lóránt

2019.10.14. 10:26

Hírügynökségeknek egy, a nyomozás részleteit ismerő forrás megerősítette, hogy a francia rendőrség letartóztatott öt embert, aki kapcsolatban állt a négy kollégáját leszúró iszlamista rendőrrel.

A letartóztatások hétfőn korán reggel történtek a Párizshoz közeli Val d'Oise megyében. A hatóságok azt vizsgálják, hogy az elkövető magányos ámokfutóként cselekedett saját radikalizációja következményeként, vagy pedig voltak esetleg cinkosai, illetve olyan személyek, akik inspirálták őt. A 45 éves támadó, Mickael Harpon informatikus 2003 óta dolgozott a rendőrség hírszerzési igazgatóságán, és konyhakésekkel gyilkolta meg október elején négy kollégáját, három rendőrt és egy civil alkalmazottat a párizsi rendőr-főkapitányságon. A támadót a helyszínen agyonlőtték.

A rendőrök nem szólnak a gyanús muszlim kollégáik miatt, mert félnek, hogy kirúgják őket

Ugyanis a francia Le Parisien szerint a rendőrök nagy része attól tart, hogy ha szót mer emelni egy-egy kollégája ellen, akiről úgy gondolja, hogy az szélsőséges lehet, egyből rásütik az iszlamofób és rasszista billogot, rosszabb esetben még ki is rúghatják. Magyarán az egy héttel ezelőtti, négy rendőr halálát eredményező iszlamista támadás megakadályozható lett volna, ha [...]

Mint ismert, Harpon 2008-ban tért át az iszlám hitre. Az első vizsgálatok arra derítettek fényt, hogy a környezete tudta róla, hogy egyetértett a muzulmán vallás nevében elkövetett egyes bűntettekkel, azt állította, hogy „megérti” a Charlie Hebdo szatirikus hetilap szerkesztősége ellen 2015 januárban elkövetett, 12 halálos áldozatot követelő dzsihadista támadás elkövetőit, valamint a szélsőséges szalafista mozgalomhoz tartozó emberekkel tartott kapcsolatot.

A hétfő reggel őrizetbe vettek között van egy imám, aki szerepel azoknak a személyeknek a listáján, akiket a francia nemzetbiztonságra nézve potenciális fenyegetésnek tartanak. A muszlim vallási vezető az elkövető lakóhelyén, a Párizshoz közeli Gonesse egyik imaházában prédikált, ahová a gyilkos is rendszeresen eljárt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére