Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Letartóztatták a Huawei egyik vezetõjét

Nagy Gábor

2018.12.06. 06:48

Kémkedéstõl tartanak Nyugaton.
VANCOUVER, 06:48

Kémkedéstől tartanak Nyugaton.

Letartóztatták Kanadában az egyik Huawei-vezért, Meng Wanzhou-t, aki nem mellesleg a telekommunikációs cég alapítójának lánya, a cég pénzügyi vezetője. Az indokot a hatóságok egyelőre nem közölték, de Amerikában több ügyben is nyomoznak a kínai mamutcég ellen, többek között az Iránnal és Észak-Koreával szembeni szankciók be nem tartása végett.

Az eset még december 1-én történt, de a nemzetközi sajtó csak most írt róla. A kínaiaknak nagyon nem tetszik a dolog, Wanzhou elengedését követelik.

A Huawei körül hatalmas a botrány. Korábban a nemzetbiztonsági kockázatok miatt megtiltották a kínai cégnek (és egy másiknak, a ZTE-nek), hogy 5G-s hálózatot fejlesszen.

A mamutcég fejlesztései, terjeszkedései miatt több ország (Ausztrália, Új-Zéland, Nagy-Britannia, Egyesült Államok) tiltólistára tette a márkát. Ezek az országok attól félnek, hogy a kínai cég hálózatán, eszközein keresztül a kínai kormány kémtevékenységet tud folytatni. A Huawei azonban mindig tagadta, hogy személyes információkat adna ki Pekingnek.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére