Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leszámolás: albán maffiózók közé küldik a jobboldali politikusokat Macedóniában

Bokor Gábor

2019.02.25. 13:45

A legdurvább macedón börtönbe küldtek a hatóságok két minisztert, akiket végül az ott raboskodó maffiatagok megfenyegettek, majd meg is vertek.

Késő estig bent voltak a macedón parlamentben a képviselők, akik arról szavaztak, megvonják-e mentelmi a jogát a volt házelnöknek, Trajko Veljanovskinak. A képviselők végül kis többséggel úgy határoztak, hogy nem vonják meg a politikus mentelmi jogát. Ez azért is fontos, mert a macedón rendőrség terrorizmus vádjával múlt szerdán őrizetbe vette a politikust, ám e döntés értelmében nem hurcolhatják bíróság elé. A macedón lapok megjegyzik, hogy a támadás mögött Soros György helytartója, Zoran Zaev miniszterelnök áll, akinek elsődleges célja, hogy a korábbi jobboldali kormány tagjait bármi áron eltávolítsa a közéletből.

Veljanovski azonban a parlamenti szavazás ellenére sem nyugodhat meg, ugyanis hétfőn este ismét szavazást tartanak a szkopjei parlamentben. Amennyiben mégis rácsok mögé kerül a politikus, azzal ő lesz a nyolcadik ellenzéki, jobboldali képviselő, akit Zaevék félreállítanak. Veljanovskit  azzal vádolják, hogy ő is részt vett a két évvel ezelőtti eseményekben, mikor megunták a macedónok Soros befolyását, ezért betörtek a parlamentbe

Terrorizmus vádjával Veljanovskin kívül még Mile Janakieski és Spiro Ristovski korábbi minisztereket akarja rácsok mögött tudni Zaev. Õket a múlt héten vették őrizetbe és Macedónia legkegyetlenebb börtönébe, a Shutkába szállították őket. Sajtóbeszámolók szerint a két korábbi vezető politikust azóta több támadás is érte a rácsok mögött. Egy cellába kerültek ugyanis azon albán terrorcsoport tagjaival, akik négy éve egy kumanovói merényletben nyolc macedón rendőrt gyilkoltak meg. 

Ezt a börtönt mi irányítjuk. Nekünk az SDSM-DUI (a korábbi jobboldali, bevándorlásellenes macedón kormánykoalíció – a szerk.) nem parancsol itt bent"

– közölték a két volt miniszterrel az albán gengszterek.

A politikusokat súlyos sérülésekkel szállították később kórházba. Ristovski és Janakieski is annak a Nikola Gruevszki által vezetett jobboldali kormánynak volt a minisztere, akit Zaevék buktattak meg: a miniszterelnök végül Magyarországon kapott menedékjogot.

Menedéket kért Magyarországon a volt macedón kormányfő

2018. november 13. 14:28 Gruevszki a közösségi oldalán azt írta, hogy az elmúlt napokban több halálos fenyegetést kapott, de soha nem adja fel. Mindig hű maradok Macedóniához" - tette hozzá az MTI beszámolója szerint.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére