Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelországnak sem tetszik a kétsebességes Európa

888.hu

2017.03.10. 21:28

Lengyelország sohasem fog beleegyezni "kétsebességes" Európába, ma az Európai Unió egységérõl kell beszélni - jelentette ki pénteki brüsszeli sajtóértekezletén Beata Szydlo lengyel kormányfõ.
BRÜSSZEL, 21:28

Lengyelország sohasem fog beleegyezni "kétsebességes" Európába, ma az Európai Unió egységéről kell beszélni – jelentette ki pénteki brüsszeli sajtóértekezletén Beata Szydlo lengyel kormányfő.

Kijelentette, hogy a visegrádi négyek minapi deklarációja alapja lehet az Európai Unió következő, római csúcstalálkozójáról kiadandó nyilatkozatnak, amelynek akkor van értelme, ha konkrét megoldásokat javasol, nem pedig csupán az együttműködés összefoglalását.

Szydlo szólt arról is, hogy nem terveznek személycseréket a lengyel külügyminisztériumon belül.

A PAP lengyel hírügynökség ennek kapcsán megjegyezte: találgatások kezdődtek Witold Waszczykowski külügyminiszter elmozdításáról, miután Lengyelország nem tudta elnyerni más EU-tagállamok támogatását ahhoz, hogy megakadályozza Donald Tusknak, az Európai Tanács elnökének csütörtöki újraválasztását.

Tuskra kitérve Szydlo az mondta, hogy az Európai Tanács elnökének kötelessége az összes tagállammal együtt dolgozni.

Úgy kell megszerveznie a munkát, hogy egyenlően védelmezze mindegyik EU-tag érdekeit, és mindannyiunknak ugyanolyan ténykedési jogunk legyen ebben a megbecsülésre érdemes csoportban"

– fogalmazott.

Néhány európai politikus azt hiszi, hogy pénzért minden megvehető. De ez nem így van. Lengyelországnak elvei vannak, amelyeket sohasem ad fel"

– hangsúlyozta a továbbiakban a lengyel kormányfő Francois Hollande francia elnök azon kijelentésre utalva, miszerint

Önöknek elveik vannak, nekünk meg strukturális pénzalapjaink".

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére