Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország kiáll Magyarország mellett

Nagy Gábor

2018.09.13. 06:18

A lengyel külügy szerda este közölte: Varsó semmilyen európai fórumon nem fogja megszavazni a Magyarországgal szembeni esetleges szankciókat.

A lengyel külügy szerda este közölte: Varsó semmilyen európai fórumon nem fogja megszavazni a Magyarországgal szembeni esetleges szankciókat.

A tárca honlapján megjelent közlemény szerint a varsói külügyminisztérium aggodalommal tekint az Európai Parlament (EP) szerdai döntésére, amely támogatja Magyarország ellen az uniós alapszerződés hetes cikke szerint indítandó eljárást. Mint írják:

Minden EU-tagállamnak szuverén joga olyan belső reformokat végrehajtani, amelyeket megfelelőnek tart. Az egyes tagállamokkal szemben indított eljárások egyedül azt a célt szolgálják, hogy a tagállamok közötti megosztottság mélyüljön, egyúttal pedig az állampolgárok európai intézményekbe vetett hite tovább csökkenjen."

 Lengyelország így nem áll be sem Brüsszel, sem pedig Soros György mögé.

Ismeretes, szerdán az EP megszavazta Judith Sargentini jelentését. Ezzel Brüsszel újabb szintre emelte a Magyarország ellen zajló hetes cikkely szerinti eljárást. Orbán Viktor és a magyar kormány számított erre az eredményre, és úgy vélik, hogy ez az egész bosszú Magyarország bevándorlásellenes politikája miatt. Egyébként a varsói kormányt is vegzálja Brüsszel, emiatt pedig korábban a magyar kormány is kijelentette: semmilyen lengyelellenes EU-szankciót nem fog megszavazni.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére