Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyelország is harcba száll a Soros-hálózat ellen

Vincze Viktor Attila

2017.04.27. 22:58

Írországban bírósági ítélet marasztalta el Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványok törvénysértõ tevékenységét (Open Society Foundations). Lengyelországban pedig a lengyel kormány döntött: a Soros-hálózathoz tartozó Báthory Alapítvány helyett, inkább egy másik - hazai érdekeltségû - szervezetnek kívánja átadni a Norvég Alap sok millió eurós támogatásainak a kezelésére és elosztására vonatkozó jogot. Az USA-ban ugyanakkor a milliárdos spekuláns egyik "civil" szervezete az amerikai kongresszusi választókerületeket megcélzó Trump-ellenes politikai médiakampányba kezdett.
A milliárdos "civiljein" keresztül akarta az ír alkotmány módosítását elérni.

A Soros-hálózathoz tartozó írországi, abortuszpárti nem kormányzati szervezetek csoportja kénytelen visszaadni a milliárdostól kapott támogatását, mert az illegális finanszírozásnak minősül az ír törvények alapján.

A brit The Christian Institute beszámolója szerint egy írországi abortusztámogatók csoportjának tagjaként az Abortion Rights Campaign (ARC) közel 25 ezer dollárt kapott Soros György-féle Nyílt Társadalom Alapítványoktól (OSF), hogy egy olyan abortusz mellett szóló médiakampányt indítson el, amelytől a nyílt társadalom hívei azt remélték, hogy az elérheti az ír alkotmány abortuszt engedélyező módosítását.

Két másik abortuszpárti szervezet – az Amnesty International Ireland és a Nemzetközi Planned Parenthood Federation –  is kapott támogatást Soros alapítványától. Mindkét szervezet több mint 130 000 euróra tett szert.

Ismeretes, Soros György és az elveinek a megvalósításáért küzdő szervezetek hálózata az azonos neműek házassága és a genderelméletek mellett az abortuszok elvégzésének is a közismert támogatója és szószólója világszerte.

Az írországi Közszolgálati Hivatal (SIPO) törvényességi eljárását követően, az egyik ír bíróság azért kötelezte a Soros-féle civil szervezetet az Amerikából érkező támogatás visszautalására, mivel Írország törvényei szerint az ír területen élők csoportjai és szervezetei nem használhatnak fel a tengerentúlról érkező finanszírozást hazai politikai célú kampányokhoz.

Az amerikai milliárdos hosszú távú politikai célokat valósít meg. Ezt még a 2016-ban kiszivárgott, Soros-szervezetek közötti levelezés, a DC Leaks egyik dokumentuma is megerősíti. Az OSF belső levelezésében ugyanis a Nyílt Társadalom Alapítványok egyik Írországgal kapcsolatos stratégia céljaként az abortusz útjában álló ír törvények megváltoztatása szerepel.

Lengyelország is frontot nyitott Soros szervezeti hálója ellen

Rájár a rúd Soros szervezeteire Kelet-Európában, írja a Bloomberg hírügynökség azzal kapcsolatban, hogy a milliárdos pénzember által finanszírozott egyik legjelentősebb lengyel nonprofit szervezet a kormánybejelentés alapján meg kell, hogy váljon a Norvég Pénzalap kezelésétől. 

A milliárdos NGO-hálózatába tartozó, varsói székhelyű Bátory Alapítvány, 2014-től egészen mostanáig  egyedül diszponált a Lengyelországot összességében megillető 809,3 millió eurós (882 millió dolláros) norvég állami támogatás fölött.

A Piotr Glinski miniszterelnök-helyettesnek a lengyel kormány nevében tett bejelentése szerint – amelyet az amerikai hírügynökség idéz –, Lengyelország azt szeretné, ha a polgári társadalom kiépítését szolgáló norvég állami támogatást ne Soros NGO-ja, hanem egy állam által is ellenőrzött szervezet kezelje.

A Bloomberg szerint a lengyel kormánynak ez a lépése egy új támadási front megnyitását jelenti Sorossal szemben a régióban, miután a magyar kormány Budapesten már nehézségeket okozott a pénzember által finanszírozott egyetem és a Soros-hálózat szervezeteinek a működtetésével összefüggésben. A hírügynökség kiemeli, hogy Lengyelország kormányzó pártja mostanában összeütközésbe került az Európai Unióval a jogállamisággal kapcsolatos felvetések miatt. Jaroslaw Kaczynski pedig dicsérően nyilatkozik Orbán Viktor magyar miniszterelnökről, és arról, ahogy Magyarország védi az érdekeit az EU-ban. 

Soros egyik NGO-ja szervezi a demokraták legfrissebb Trump-ellenes kampányát

Amerikában is gondot okoz az az ellentmondás, hogy a befektető pénzmágnás civilnek mondott szervezetei kifejezetten politikai, sőt pártpolitikai célok érdekében működnek.

A Demokrata Párt legnagyobb anyagi támogatójaként ismert, Soros Györgyhöz kötődő, egyik amerikai „civil” szervezet a napokban célzott hirdetéseket – köztük, egy televíziós reklámspotot is – kezdett el szétküldeni egyszerre több kommunikációs platformon is, számos kongresszusi választási körzetbe az ország egész területén.

A missouri helyi sajtó beszámolója szerint a kifejezetten csak a Demokrata Párt érdekét szolgáló politikai kampányanyag célzottan eljutott a választói körzet republikánus kongresszusi képviselőjéhez, Ann Wagnerhez is, aki nem örül annak, hogy civil szervezetként pártpropagandával bombázzák a választókat.

A politikai kampányanyagot az American Bridge 21st Century alapítvány küldi szét Amerika-szerte, és egy olyan progresszív szervezetként írja le önmagát, amely politizál is. A Soros támogatásából létező csoport civil politikai szerepvállalása szerint:

elkötelezett amellett, hogy felelősségre vonja a republikánusokat a szavaikért és cselekedeteikért is." 

Soros György, csak a Responsible Politics Centre OpenSecrets.org honlapjának nyilvános forrása alapján 2012-től mostanáig legalább hárommillió dollárt adott a csoportnak a működésére.

A televíziós spot a republikánusok egészségügyi törvénytervezete elleni demokrata párti politikai érveket sorolja fel, valamint arra kér minden amerikait, hogy tegyen meg mindent Trump egészségügyi törvényének az elfogadása ellen, amelyet a múlt hónapban nem sikerült megszavaznia a törvényhozásnak.

A demokrata párti kampányanyag egy felszólítást is tartalmaz, miszerint: „Mondja meg a kongresszusi képviselőjének: Ne hagyja, hogy Trump becsapja.

Hogy a saját maga által tervezett társadalompolitikai változtatások végrehajtása mellett a végsőkig elkötelezett milliárdosnak mi a válasza a szervezeti hálózatával kapcsolatos számtalan kritikára, azt nem lehet tudni. Soros György, a nyílttársadalom-elmélet apostola ugyanis a nyilvánosság teljes kizárásával tárgyalt Junckerrel, az EU Bizottság elnökével csütörtökön.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére