Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyel szakértõk részvételével megkezdték Lech Kaczynski néhai elnök lezuhant gépének újabb vizsgálatát

888.hu

2018.09.03. 11:28

Lengyel és orosz szakértõk megkezdték Lech Kaczynski néhai lengyel elnök és kísérete 2010-ben lezuhant különgépének újabb vizsgálatát Szmolenszkben - közölte Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivõje hétfõn az Interfax hírügynökséggel.
VARSÓ, 11:29

Lengyel és orosz szakértők megkezdték Lech Kaczynski néhai lengyel elnök és kísérete 2010-ben lezuhant különgépének újabb vizsgálatát Szmolenszkben – közölte Szvetlana Petrenko, az orosz Nyomozó Bizottság szóvivője hétfőn az Interfax hírügynökséggel.

Az öt napig tartó vizsgálatot újabb lengyel jogsegélykérelem alapján szervezték meg. Petrenko korábban elmondta, hogy lengyelek eddig már 11 alkalommal dolgoztak Oroszországban a katasztrófa tárgyi bizonyítékaival, részvételükkel többször megvizsgálták mind a repülőgép lezuhanásának helyszínét, mind pedig a jármű maradványait. A szóvivő ismételten kitért arra a Varsóban hangoztatott feltételezésre, miszerint a gépen robbanás történt.

"A számos, mind orosz, mind lengyel szakértők által elvégzett vizsgálat azt mutatta ki, hogy a halottakon és a repülőgép roncsain nem volt nyoma robbanóanyagnak. A fizika és az aerodinamika törvényeit ismerő szakértők számára teljesen egyértelmű a gép sérülései alapján, hogy azon robbanás nem történhetett" – mondta.

2010. április 10-én Szmolenszknél lezuhant a lengyel elnöki küldöttséget szállító Tu-154M-es repülőgép. A különgép a szovjet NKVD által lengyel katonatisztek ellen elkövetett katyni vérengzés 70. évfordulója alkalmából rendezett megemlékezésekre vitte utasait. A katasztrófában 96 ember, a lengyel politikai, katonai és szellemi elit számos képviselője vesztette életét, köztük Lech Kaczynski és felesége, Maria.
    

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére