Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyel politikus: mecset Varsóban? Akkor hadd építsünk templomot Szaúd-Arábiában!

Nagy Gábor

2018.08.28. 13:30

Dominik Tarczynski, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt parlamenti képviselõje a Breitbart Londonnak beszélt a burkatilalomról. No meg arról, hogy mikor épülhet mecset Varsóban.

Dominik Tarczynski, a lengyel Jog és Igazságosság (PiS) kormánypárt parlamenti képviselője a Breitbart Londonnak beszélt a burkatilalomról. No meg arról, hogy mikor épülhet mecset Varsóban.

Sümeghi kollégám bő egy hónappal ezelőtt írt arról, hogy talán az év interjúját adta a lengyel honatya, Dominik Tarczynski a bevándorláspárti brit Channel 4 csatorna egyik beszélgetős műsorában. A műsor riporterének kérdéseit – ami mi másról is szólhatott volna, mint a kényszerkvótákról, a muszlimokról és a demokráciaféltésről – a bevándorlásellenes PiS politikusa csodálatos zsenialitással hárította. Mi több: az interjú után a migránssimogatásból élő Cathy Newman érezhette magát inkább letörve.

Azóta Tarczynski mintha ráérzett volna az európai politika ízére, és most az egyre több európai országban megjelenő burkatilalom kapcsán fejtette ki vaskos, de annál józanabb véleményét. Mint a Breitbart London című angol nyelvű lapnak taglalta: nem érti, miért volt az felhajtás, ami a volt brit külügyminiszter, Boris Johnson nikábbal kapcsolatos kijelentései miatt robbant ki Európában.

Úgy kellene az arcot eltakaró fátylakat tiltani az európai országokban, mint ahogy a keresztek kihelyezését tiltják Szaúd-Arábiában”

– fogalmazott Tarczynski.

Szerinte a burka viselése komoly biztonsági kockázatot jelent, mert nemcsak a vallásos muszlimok, hanem a terroristák, gyermekmolesztálók is viselnek burkát, méghozzá azért, hogy megnehezítsék a későbbi beazonosításukat. Úgy véli, azok az országok, melyek még nem tiltották be a burka viselését, a tűzzel játszanak, hiszen a vallásszabadságra, a demokráciára való hivatkozás (a burkatilalom ellen) egészen addig működik, míg nem történik egy szörnyű tragédia.

Ausztria, Belgium, Bulgária, Franciaország és Dánia már betiltotta a burka viselését. Ezeknek az országoknak – lakosság számarányait figyelembe véve – jóval nagyobb muszlim kisebbségük van, mint Lengyelországnak. S bár itt is élnek muszlimok (ők a lipekek, más elnevezéssel lipek, litván vagy belaursz tatárok), ők a hosszú évszázadok alatt mégis nagyon jól tudtak integrálódni a lengyel társadalomba – emlékeztetett a PiS képviselője.

Lengyelországnak tanulnia kell Belgiumtól, Franciaországtól, Németországtól és a többi országtól. Mi nem másolhatjuk le a hibáikat!”

– fogalmazott Tarczynski.

Végezetül a lengyel parlamenti képviselő az interjúban azt is kifejtette: érthetetlen, miért borult fel Európában a keresztény és az iszlám világ közötti balansz. Hogy ezt szemléltesse, Tarczynski megemlítette: sajtóhírek szerint a szaúdi kormányzat mecsetet akar építtetni a lengyel fővárosban, Varsóban, ugyanakkor, ha a lengyel kormány szeretne templomot felhúzni az olajmonarchia fővárosában, Rijádban, annak nemhogy a kivitelezésére, de még az elfogadására sincs esély.

Örülnénk, ha felépülne a mecset, de csak akkor, ha Lengyelország is felhúzhatna egy katedrálist Szaúd-Arábiában”

– mondta a PiS képviselője.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére