Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lengyel képviselõ: vizsgáljuk meg a demokrácia helyzetét Franciaországban

Forisek Ádám

2018.12.14. 06:30

A sárgamellényes demonstrációt követõen a lengyel Jog és Igazságosság Párt (PiS) egyik képviselõje felvetette: miért nem tárgyalják a francia demokrácia helyzetét az Európai Parlamentben?

Ryszard Czarnecki európai parlamenti képviselő a héten egy lengyel televízióban vetette fel a franciaországi demokrácia helyzetének uniós vizsgálatát.

Mint mondta, az elmúlt néhány hét eseményeit nézve kijelenthető, hogy Franciaországban válságban van a demokrácia, és mivel az Európai Unió egyik legnagyobb államáról van szó, ezért fokozottan fontos a helyzet kivizsgálása.

Nagyon is aggasztanak minket a franciaországi események. Az elmúlt négy hétben több százezer ember vonult utcára. Több mint 2000 embert letartóztattak, és mintegy 900 ember sérült meg"

– ismertette a lengyel képviselő.

Véleménye szerint ha az Európai Unió egyfolytában a demokrácia helyzetével foglalkozik tagállamaiban (így Csehországgal, Magyarországgal, Romániával), akkor különösen fontos Franciaország helyzetét megtárgyalni. Ha ez nem történik meg, az Czarnecki szerint azt bizonyítja, hogy

az EU képmutató és kettős mércével mér a közép- és kelet-európai államok kárára.

A lengyel képviselő által felvetett témát azonban nem szavazták meg a képviselők, így azt nem lehetett vitára bocsátani.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére