Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondott az Amerika Hangját működtető cég vezérigazgatója

888.hu

2021.01.21. 06:00

Lemondott posztjáról szerdán az Egyesült Államokból főként külföldre sugárzó Amerika Hangja (VOA) műsorszolgáltatót működtető állami cég vezetője, Michael Pack.

A U.S. Agency for Global Media (USAGM) nevű ügynökség vezérigazgatója közvetlenül azután nyújtotta be lemondását, hogy beiktatták hivatalába Joe Bident, az Egyesült Államok új elnökét.

Packet személyesen Donald Trump előző elnök választotta ki a posztra, és már tavaly éles bírálatokat váltott ki azzal, hogy kinevezése után szinte azonnal elbocsátotta több, az ügynökség ellenőrzése alatt álló műsorszolgáltató vezetőit

- írta az AP amerikai hírügynökség. Ezt az intézkedését sokan úgy tekintették, hogy veszélybe sodorja az Amerika Hangja szerkesztői függetlenségét.

Joe Biden már korábban jelezte, hogy kormányzata újabb átfogó változtatásokra készül az ügynökség szerkezetében és irányításában. Lemondásakor Pack erre a már bejelentett igényre hivatkozott.

„Nem egy meghatározott elnök kedvére végzem a munkámat, hanem magának az elnöki hivatalnak a szolgálatában – írta munkatársainak elküldött levelében. – Az új kormányzat a lemondásomat kérte, ezért ma be is nyújtottam.”

Pack egyúttal szükségesnek és széles körűnek nevezte az ügynökségnél általa végrehajtott reformokat. A vezérigazgató még egy nappal leköszönése előtt is új tagokat nevezett ki több műsorszolgáltató, köztük a Szabad Európa Rádió vezetőségébe.

A VOA általa felfüggesztett vezetői korábban pert indítottak az ügynökség vezetése ellen, és ebben azzal is megvádolták, hogy

megszegte az úgynevezett tűzfaltörvényt, amelynek célja a második világháború alatt létrehozott VOA függetlenségének és politikai befolyástól való mentességének biztosítása.

Ez tiltja, hogy a fenntartó személyügyi döntéseket hozzon, és beleszóljon a szakmai munkába, szerkesztésbe. Egy washingtoni szövetség bíró novemberben nekik adott igazat, és megtiltotta az ügynökségvezetőnek, hogy személyügyi döntéseket hozzon a VOA-nál, közvetlenül kommunikáljon újságíróival, valamint vizsgálatokat folytasson a médiatartalommal vagy egyes újságírókkal kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

Szabotázs? Szivárgást észleltek az Északi Áramlat 2-n

A „súlyos balesettől” való félelem miatt tilalmi zónát hoztak létre a dán vizeken.

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

Öt év letöltendőt kapott kémkedésért Kovács Béla

A Kúria kimondta az ítéletet a Jobbikban csak KGBélaként emlegett politikusra.

Még az év vége előtt lezárulhat a feltételességi eljárás

Varga Judit igazságügyi miniszter expozéjában arról beszélt, hogy szeptember 18-án lezárult egy több hónapos, nehéz, ám rendkívül konstruktív egyeztetési folyamat a magyar kormány és az Európai Bizottság között. A bizottság megállapította, hogy a kabinet által benyújtott 17 intézkedési javaslat megfelelően fogja orvosolni azokat az aggályokat, amelyek miatt a kondicionalitási eljárást megindították.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére