Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondott a magyarellenes ukrán külügyminiszter

Vincze Viktor Attila

2019.05.07. 16:10

Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter bejelentette, hogy kész benyújtani lemondását, miután tárgyalást folytatott Volodimir Zelenszkij megválasztott elnökkel – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség. A helyi sajtó értelmezése szerint Klimkin lemondása valójában arról szól, hogy a politikus ezzel csak megelőzi azt, hogy az új elnök bocsássa el őt.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a Zn.ua ukrán portál a hírrel kapcsolatban emlékeztet rá: Ukrajnában a diplomácia vezetőjének kijelölése az államfő prioritása. Klimkin az ország tizenkettedik külügyminisztere volt, 2014. június 19-én lépett hivatalba. Ukrajna függetlenné válása óta ő töltötte be a leghosszabb ideig ezt a tisztséget.

Pavlo Klimkin, Petro Porosenko bukott államfő egyik közeli embereként Magyarországon arról vált hírhedtté, hogy mindvégig kitartott a magyar- és általánosságban véve kisebbségellenes oktatási, illetve nyelvtörvény mellett.

Fotó: MTI

Bár retorikájában eléggé oroszellenes, nem árt tudni róla, hogy az oroszországi Kurszkban született és Moszkvában tanult. Az apósa, Yury Mykhaylenko vezérőrnagy az orosz hadseregben, akit kitüntettek a Krím félsziget „visszaszerzésében” játszott szerepéért. Yury Mykhaylenko egyébként a moszkvai Nemzetközi Kapcsolatok Intézetében (MGIMO) végezte tanulmányait, ott, ahol a szovjet rezsim a kémeket képezte ki.

Ilyen családi háttérrel képviselte tehát Pavlo Klimkin a magát nyugatosnak beállító, de valójában kleptokrata, autoriter, valamint soviniszta kijevi rezsimet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére