Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lemondásra szólították fel Ferenc pápát

Nagy Gábor

2018.08.26. 18:15

A katolikus egyházfõ állítólag fedezte az egyik amerikai bíboros szexuális visszaéléseit.

A katolikus egyházfő állítólag fedezte az egyik amerikai bíboros szexuális visszaéléseit.

 

Áll a bál Ferenc pápa körül, akiről az Egyesült Államok korábbi pápai nunciusa tett igencsak véleményes vallomást. A Katolikus Válasz által is hivatkozott dokumentum szerint a 77 éves Carlo Maria Viganò érsek azt írja: Ferenc pápa és az egyház befolyásos vezetői tagjai aktívan fedezték (a bíborosi rangjától mostanra lemondott) Theodore McCarrick papnövendékekkel és papokkal szemben elkövetett szexuális visszaéléseit. A pápai nuncius vallomásában azt állítja:

 

A katolikus egyházfő tudott azokról a szigorú büntetésekről, amelyekkel még XVI. Benedek pápa sújtotta McCarricket, ennek ellenére úgy döntött, hogy mégis visszavonja azokat.

 

Az augusztus 22-én kelt dokumentumból kiderül: Benedek pápa "hasonló büntetéseket szabott ki McCarrick bíborosra, mint amilyeneket Ferenc pápa most szabott ki rá". Sőt. Viganò érsek azt is elmondja, hogy személyesen is beszélt Ferenc pápával (nem sokkal a pápává választása után) McCarrick bíboros visszaéléseiről. Azonban, mint az egykori nuncius írja:

 

Ferenc pápa "következetesen fedezte őt", és nemcsak, hogy "figyelmen kívül hagyta azokat a büntetéseket, amelyeket Benedek pápa kiszabott rá", de McCarricket egyenesen "bizalmas tanácsadójává tette".

 

Carlo Maria Viganò érsek azt írta: azért tálalt ki az újabb botrányról, mert "a korrupció elérte az egyház hierarchiájának legtetejét".

 

Viganò érsek a vallomásában odáig megy, hogy Ferenc pápát, és a Theodore McCarrick visszaéléseit fedező többi személyt lemondásra szólítja fel.

 

Ismert, Ferenc pápa szombaton Írországba utazott (bő három évtizede nem járt katolikus egyházfő az országban), ahol részt vett a katolikus Családok IX. Világtalálkozóján. Az itt, szombaton elmondott beszédét a Magyar Kuríron elolvashatjátok. Az írországi látogatás második (és egyben záró-) napján, a Dublinban tartott szabadtéri szentmise előtt Ferenc pápa váratlanul felolvasott egy nyilatkozatot, melyben – a mostani amerikai, illetve az ír visszaélésekre is reagálva – bocsánatot kért a papok, egyházi intézmények és a katolikus egyházi vezetők bűneiért.

 

Az Úr kegyelmére bízom ezeket a bűnöket, és bocsánatot kérek értük"

 

– fogalmazott az egyházfő.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére