Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lelõtték a Hamász egyik vezetõjét Gázában

Nagy Gábor

2017.03.25. 14:30

Megölték a Hamász egyik vezetõjét gázai otthona elõtt, a gyilkosság elkövetésével Izraelt vádolta meg szombaton a palesztin szervezet.
GÁZA, 14:30

Megölték a Hamász egyik vezetőjét gázai otthona előtt, a gyilkosság elkövetésével Izraelt vádolta meg szombaton a palesztin szervezet – írja az MTI.

A Hamász közleménye szerint ismeretlen izraeli erők végeztek a 38 éves Mazen Fakhával, aki egy izraeli börtönből 2011-ben szabadult ki a zsidó állam és a Hamász között egyiptomi közvetítéssel létrejött fogolycsere keretében. Az egyezség nyomán további több mint ezer másik palesztin rab nyerte vissza szabadságát az akkor már évek óta fogva tartott Gilád Salit izraeli tizedes elengedéséért cserébe.

Fakhát a hatóságok az általa elkövetett bűncselekmények súlyossága miatt eredeti lakhelyéről, Ciszjordániából a Gázai övezetbe száműzték. Õt tartják felelősnek többek között kilenc izraeli állampolgár 2002-es meggyilkolásáért, amellyel a Hamász egyik befolyásos vezetőjének megölését bosszulta meg.

A Hamász közleményében gyáva tettnek nevezte a gyilkosságot, amelyet szerinte az "izraeli megszállás kollaboránsai" követték el. Iszmail Dzsaber, a Hamász által kinevezett gázai főügyész pedig azt hangoztatta, hogy a gyilkosság elkövetési módja egyértelműen a Moszad izraeli titkosszolgálatra vall.

Az izraeli hadsereg egyelőre nem reagált a Hamász vádjaira.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére