Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lejtmenetben a CDU és az SPD

Bertha László

2018.02.06. 11:58

Elveszítené parlamenti többségét a nagykoalícióra készülõ Angela Merkel vezette CDU és az SPD, amennyiben most kerülne sor a választásokra Németországban.
BERLIN, 11:58

Elveszítené parlamenti többségét a nagykoalícióra készülő Angela Merkel vezette CDU és az SPD, amennyiben most kerülne sor a választásokra Németországban.

Az INSA legfrissebb közvélemény-kutatása szerint a CDU/CSU pártszövetség három százalékot veszített korábbi támogatottságából, így jelenleg 30,5 százalékon áll.

Ennél is nagyobb bajban van azonban a Brüsszelből hazatérő Martin Schulz vezette szocialista SPD, amelyre a megkérdezettek mindössze 17%-a szavazna. A bevándorlásellenes AfD erősödésével így mindössze 2 százalékpontra csökkent a különbség a két párt között.

Ennek fényében nem elképzelhetetlen, hogy az SPD rövidesen a harmadik helyre csúszik vissza, átengedve helyét a Bundestag „újoncának” számító jobboldali formációnak.

A jelenlegi felmérés alapján a nagykoalícióra készülő CDU/CSU és az SPD a szövetségi parlamentben való többségét is elveszítené, ha most kerülne sor a választásokra.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére