Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lehet sivalkodni, diktátorozni! Merkel mutti házhoz ment Putyinhoz

Ányos Miklós

2020.01.11. 18:30

Putyin a legélesebb kérdések megvitatását javasolta Merkelnek a Kremlben

A legélesebb kérdések megvitatását javasolta Vlagyimir Putyin orosz elnök Angela Merkel német kancellárnak, amikor szombaton fogadta őt a Kremlben.

A két vezető üdvözlő szavaiból kiderült, hogy tárgyalásaik témája a kétoldalú kapcsolatok mellett az ukrajnai, a szíriai és a líbiai válság rendezése. Korábbi tájékoztatás valószínűsítette, hogy a felek szót ejtenek az amerikai-iráni viszályról is. A német kancellárt elkísérte Moszkvába Heiko Maas külügyminiszter is.

A TASZSZ orosz hírügynökség a Putyin – Merkel találkozóval kapcsolatban rámutatott, hogy Kína után Németország Oroszország második legjelentősebb kereskedelmi partnere. A német részesedés az orosz külkereskedelmi forgalomban 2019 első három negyedévében 7,9 százalékos volt. A kínai részesedés 16,3 százalékos.

A tavalyi év januárja és szeptembere között ugyanakkor az orosz-német kereskedelem 12,9 százalékkal, 38,5 milliárd dollárra csökkent 2018 hasonló időszakához képest. Az orosz export a tavalyi első három negyedévben 18,3 százalékkal, 20,5 milliárd dollárra csökkent, az import pedig 5,8 százalékkal, 18 milliárd dollárra nőtt.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére