Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Légicsapásokkal végeztek az Iszlám Állam több terroristájával Irakban

888.hu, MTI

2021.03.09. 21:30

Az Iszlám Állam nevű terrorszervezet tizenkét tagjával végzett légicsapások során az amerikai vezetésű katonai koalíció, együttműködésben az iraki erőkkel, a közel-keleti ország északi térségében – közölte kedden az iraki hadsereg.

 

A tájékoztatás szerint a koalíció harci repülőgépei a szélsőségesek egyik rejtekhelyét bombázták az északi Ninive kormányzóságban található Adajah hegységben, aminek során tíz terrorista vesztette életét.

Az iraki biztonsági erők ezt követően átfésülték a területet, és két pokolgépes merénylővel találták szembe magukat, akikkel azonnal végeztek.

A közlemény szerint légicsapást mértek a Tikríttől keletre fekvő al-Eithah régióra is, ahol a terroristák által használt egyik alagutat omlasztották be.

Az utóbbi hónapokban a terroristák fokozták tevékenységüket a Bagdadtól északra fekvő hegyvidékes térségben, ennek ellenére az ország biztonsági helyzete jelentősen javult, mióta ott 2017 végén az Iszlám Állam katonai vereséget szenvedett. A terrorszervezet áttért a gerilla-hadviselésre, aktív tagjai pedig kisebb csoportokba, sejtekbe szerveződve indítanak gyilkos támadásokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére