Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Legalizálnák az orvosi marihuánát Lengyelországban

Bertha László

2016.02.01. 21:18

Az orvosi marihuána legalizálására vonatkozó törvényjavaslatot terjesztett be a lengyel szejmben a harmadik legnagyobb párt, az ellenzéki Kukiz '15 képviselõje.
VARSÓ, 21:18

Az orvosi marihuána legalizálására vonatkozó törvényjavaslatot terjesztett be a lengyel szejmben a harmadik legnagyobb párt, az ellenzéki Kukiz '15 egyik képviselője.

A törvényjavaslatról a volt rapper, Piotr Liroy-Marzec számolt be a parlament hétfő délutáni sajtótájékoztatóján. A politikus elmondta, hogy szakemberekkel, orvosokkal konzultáltak, melynek eredményeképp egy, az egészségügyi tárca által felügyelendő központi nyilvántartást hoznának létre, mely a marihuánát a gyógyításban alkalmazó orvosok listáját tartalmazná, illetve számon tartaná a szer forgalmazását is.

Az orvosi marihuána nem romboló hatású drog, hanem az embereket a betegségükben segítő szer – hangsúlyozta Liroy-Marzec, majd hozzátette: a tervezet nem számol a büntetőjog módosításával, a nem orvosi célú marihuána termelése, forgalmazása és birtoklása továbbra is illegális lenne.

Az ellenzéki képviselő szerint a tervezetnek nagy a támogatottsága a parlamenti pártok között, és reméli, hogy a kormányzó jobboldali Jog és Igazságosság képviselői is a javaslat mellé állnak.

A lengyel alkotmánybíróság tavaly áprilisban – utalva a marihuána orvosi célú felhasználására vonatkozó tudományos kutatásokra – olyan véleményt fogalmazott meg, miszerint célszerű lenne a szer alkalmazásának jogi szabályozása.

(Yahoo News, MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére