Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leführerezik Orbánt egy nyolcadikos osztrák tankönyvben

Békési Marcell

2020.09.18. 19:25

A tankönyv szerint a társadalmunk elkötelezte magát a szélsőjobboldali mítoszok és populizmus mellett, Orbán diktatórikus intézkedései közt pedig felsorolja a Népszabadság „beszántását” és a CEU „kiűzését”.

 

Egy ország, mely drámaibban változott meg, mint bármely másik Kelet-Európában: a korábbi legvidámabb barakk a vasfüggöny mögött, mely szelíden tette meg a demokratikus fordulatot, egy olyan társadalommá vált, mely nacionalista mítoszok és burjánzó jobboldali populizmus mellett kötelezte el magát.” – írja a magyarokról egy nyolcadikos osztrák történelemtankönyv.

Mindezt a Die Zeit 2010-es cikke alapján. Ebben az egészben az a furcsa, hogy egy 2010-es cikket idéz, vagyis

a cikk írásakor Orbán Viktornak még alkalma sem volt rá, hogy „populista diktatúrát” építsen ki, hiszen épphogy átvette a hatalmat.

A Soroshoz közel álló közel Die Zeit máris jobboldali diktatúrát kiált. Ez talán a legjobb bizonyítéka annak, hogy a jobboldal ellen boszorkányüldözés zajlott nyugaton már akkor, mikor még bizonyítani sem volt ideje:

Obamát már kormányzása előtt Nobel-békedíjra jelölték Sorosék, Orbánt már kormányzása előtt két szájjal diktátorozták.

A magyar történelemről

A 2010-es választáson, melyet a „gazdasági válság alatt, magas munkanélküliség mellett” tartottak meg, „radikális fordulat” állt be a magyar politikában – folytatja a tankönyv a magyar történelem taglalását.

67 százalékot szerzett a konzervatív-jobboldali Fidesz”, a „szélsőjobboldali Jobbik további 12 százalékot”, mossa össze a tankönyv a két pártot úgy, mintha épp a Fidesz indítana idén rasszista jelöltet Szerencsen.

És itt jön az igazi katarzis:

az ország vezetője pedig a Fidesz Führerje, Orbán Viktor lett.
Ugyanitt meg kell jegyezni, hogy a „führer” kifejezés németül mindössze annyit jelent, hogy „vezető”, vagyis önmagában nem jelente azt, hogy párhuzamot vontak Orbán és Hitler között. De! Ha ez hivatalos szövegben jelenik meg, ahol szigorúan ügyelnek arra, hogy a 862 ugyanolyan jelentésű szinonima közül a führert még véletlenül se használják politikai vezetőre – képzeljük el, mekkora visítás lenne, ha CDU-Führerinnek neveznék mondjuk Angela Merkelt, vagy OSF-Führernek Soros Györgyöt – akkor az már tartalmaz némi szimbolikát.

A történet folytatódik tovább: kétharmaddal a kormány „radikális sajtótörvényt hozott”, valamint megszüntette a szabad oktatást és a Magyar Nemzeti Bankot is kirabolta.

A megtanulandó fogalmak közé is külön betették

A dolgot még tovább tetézi, hogy nem csak a magyar törzsszövegbe tették be, hanem a sajtó és oktatási törvényt kiemelve a megtanulandó fogalmak közé is.

Az utolsó szabad napilapot – itt a Népszabadságra utal az újság – a kormány 2016-ban szüntette be, írják a definíciónál példaként. Az egyetemek közül pedig a CEU-t siratja a nyolcadikosoknak írt tankönyv – melyiket másikat, hiszen valójában egy sem szűnt meg.

Tehát nem csak úgy mellesleg leírják, külön a fogalmak között is részletezik az „ungarn-medien-und-hochschul-gesetzet”, mintha csak a numerus claususról lenne szó – amit nem mellesleg épp most vezettek be az Oscar-díjra vonatkoztatva.

Úgyhogy ha 5-20 év múlva – kinek mikor – a gyereked osztrák cserediákja elborzadva de tapintatosan kérdezi majd tőled, hogy „És nagyon borzasztó volt diktatúrában felnőni?”, akkor ne csodálkozz, hogy miért kérdezi.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Koronavírus: 4326-tal nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 84 beteg, 4326-tal nőtt a fertőzöttek száma Magyarországon.

Holnap kezdődik Gyurcsány bűnöző ügyvédjének büntetőpere

Holnap kezdődik Gyurcsány bűnöző ügyvédjének büntetőpere

Hosszú idő és Gyurcsány elítélt bűnöző ügyvédjének rengeteg jogi trükkje után március 2-án megkezdődik a költségvetési csalással vádolt Czeglédy Csaba pere. Most bemutatjuk, hogyan jutottunk el idáig, és milyen bűncselekményeket követhetett el Czeglédy, akit korábban egyszer már jogerősen elítéltek. Fontos kérdés: vajon pártfinanszírozásra használhatták a csalással szerzett pénzt?

Szlávik János: Nagyon nehéz 2-3 hét vár ránk

Az Egyesült Államokban létezik egy erős oltásellenesség, de a koronavírus elleni oltást általában várják az amerikaiak. Erről Vajó Zoltán Arizonában élő főorvos beszélt az ATV Heti napló Sváby Andrással című műsorában.

Az Európai Néppárt a járvány közepén is csak ideológiai vitákkal foglalkozik

Az Európai Néppárt a járvány közepén is csak ideológiai vitákkal foglalkozik

Elege lett a Fidesznek Brüsszel hozzáállásából – hívta fel a figyelmet Novák Katalin.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Részletes leírás ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére