Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lecsapott Vietnamra a Noru tájfun

888.hu

2022.09.28. 10:00

Lecsapott Vietnamra a Noru tájfun szerdán kora reggel, kiterjedt áradásokat és több ezer házban károkat okozva – közölte a helyi meteorológiai intézet.

 

A trópusi ciklon a kora reggeli órákban a tengerparti Quang Nam városnál érte el a szárazföldet, és Da Nang tartomány felé haladt tovább négyes kategóriájú viharként, óránként 117 kilométer sebességgel – olvasható a közleményben.

A ciklon vasárnap a legerősebb idei viharként csapott le a Fülöp-szigetekre, és legalább nyolc ember halálát okozta. Vietnamból halálos áldozatokról nem érkezett jelentés, de legalább kilencen megsérültek, miközben megpróbálták megerősíteni házaikat.

A vietnami meteorológiai hatóság arra figyelmeztetett, hogy az ország középső részein, Quang Tri és Quang Ngai tartományok között további heves esőzésekre kell számítani, becslések szerint 150–250 milliméternyi csapadékkal. Egyes helyeken az eső mennyisége elérheti a 300 millimétert, ami földcsuszamlásokat és hirtelen áradásokat okozhat.

A vihar miatt tíz repülőtér zárva maradt, a Vietnam Airlines állami légitársaság pedig közölte, hogy 148 járatot töröltek, ami összesen mintegy 14 ezer utast érint.

A helyi hatóságok a vihar miatt kedden több mint 270 ezer katonát mozgósítottak, a lakosok pedig homokzsákokkal erősítették meg otthonaikat.

A központi partvidék veszélyeztetett területein élő több százezer embert kimenekítették a vihar elől.

A tájfun várhatóan erejét veszti és eloszlik, amint átvonul a szárazföldön és eléri Közép-Vietnam hegyvidéki részének kávétermelő területeit.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére