Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lebukott a francia dzsihadisták védõügyvédje, terroristákat finanszírozott

Sümeghi Lóránt

2019.01.18. 13:00

A terroristák jogi képviselõjeként kétes hírnévre szert tevõ Bruno Vinay védõügyvédet azért tartóztatták le a francia hatóságok, mert közel-keleti dzsihadistáknak próbált több ezer eurót átutalni.

A francia lakosok körében igen alacsony népszerűségi indexszel rendelkező Vinay korábban jó néhány emblematikus dzsihadistának biztosított jogi védelmet, többek között

  • az Észak-Szíriában elfogott Emilie Könignek, aki mintegy 200 nőt toborzott az Iszlám Állam szolgálatába;
  • és az algériai származású Kamel Daoudinak, aki hat évet kapott azért, mert a Párizsban megtalálható amerikai nagykövetséget akarta megtámadni. 

Azonban a sajtóértesülések szerint Vinaynak most saját védőügyvédre lesz szüksége. Ugyanis a francia belügyi szervek közlése alapján az őrizetbe vett Vinay mintegy 20 ezer eurót próbált egy harmadik személyen keresztül a Közel-Keletre utalni annak érdekében, hogy

segítsen Maximilien Thibaut radikális francia dzsihadistának az Irakból való hazatérésben."

Az ügyvéd letartóztatása egy nagyobb formátumú rendőri és titkosszolgálati együttműködés eredménye volt, melynek keretében több mint 400 terrorizmussal kapcsolatba hozható személyt vettek őrizetbe Franciaországban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére