Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Leállítja kínai járatait a Lufthansa

Horváth Tamás

2020.01.29. 17:43

Természetesen a koronavírus miatt.

A Lufthansa-csoport közleménye szerint azonnali hatállyal felfüggesztik a kínai járatok üzemeltetését. Ez a csoport névadó légitársasága mellett az Austrian Airlines, a SWISS és a Brussels Airlines menetrendjét érinti. A jegyeket visszaváltják vagy kicserélik. Az intézkedést elővigyázatosságból teszik meg, a járatok egyelőre február 9-ig nem közlekednek.

A Der Spiegel című hírmagazin értesülése szerint a szövetségi kormány szombatra tervezi a Vuhanban rekedt nagyjából 90 német állampolgár hazaszállítását. A műveletet a Luftwaffe hajtja végre, de azt még nem tisztázták, hogy milyen géppel. Ha a kínai hatóságok továbbra is elutasítják a katonai repülőgép használatát, akkor a Luftwaffe egy bérelt polgári géppel evakuálja a németeket a járvány gócpontjából.

A hazatérőket várhatóan karanténba helyezik két hétre, a vírus lehetséges leghosszabb lappangási idejére.

Németországban eddig négy megbetegedést erősítettek meg. A fertőzöttek egy bajorországi autóipari beszállító cég, a Webasto munkatársai. A vírust egy kínai kolléganőjük terjesztette el, aki január 19-től 22-éig részt vett egy vállalati szemináriumon a cég székhelyén, a München melletti Stockdorfban.

A SARS (súlyos akut légzőszervi szindróma) vírussal azonos családba tartozó új típusú koronavírus (nCoV-2019) influenzához hasonló tüneteket okoz, és súlyos légzőszervi panaszokkal járhat. A vírus okozta járvány valószínűleg egy vuhani piacról indult tavaly decemberben. Kínában mostanra 132-re emelkedett a koronavírus miatt elhunytak száma. A bizonyítottan a kórokozóval fertőzöttek száma hatezer. Legalább 47 megerősített esetet jelentettek 16 országból, köztük Thaiföldről, Franciaországból, az Egyesült Államokból és Ausztráliából. Haláleset még nem történt Kínán kívül.

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére