Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Le Pen úgy leszedte a keresztvizet Macronról, mint talán még senki

Horváth Tamás

2019.05.28. 12:18

A franciaországi EP-választást megnyerő Nemzeti Tömörülés (RN) elnöke a francia államfő becsületét és bátorságát is megkérdőjelezte egy friss interjúban.

Csúfos kudarcként értelmezhető, hogy a magát Európa vezetőjének képzelő Emmanuel Macron még a saját hazájában sem képes szignifikáns támogatói bázisra szert tenni. Sőt, a bevándorláspárti politikus pártja, a Köztársaság Lendületben (LREM) a szavazatok alig 22 százalékát tudta begyűjteni a franciaországi EP-választáson, ezzel a második helyen végzett a Marine Le Pen vezette bevándorlásellenes Nemzeti Tömörülés (RN) mögött.

Utóbbi elnöke a Breitbartnak adott nyilatkozatában értékelte a választások eredményeit, és vonta le a megfelelő konzekvenciákat – nem kímélve a szabadidejében félmeztelen fekete férfiakat ölelgető Macront sem.

Egyértelmű, hogy Macron megbukott. Le kellene mondania, de nincs hozzá bátorsága

– kezdett egy meglehetősen erős felütéssel a politikus asszony.

Le Pen érvelésében felhozta az Egyesült Királyság példáját, ahol 2016-ban a Brexit-népszavazás miatt David Cameron, néhány nappal ezelőtt – a Brexit körüli hercehurca és Farage pártjának megerősödése miatt – pedig Theresa May mondott le miniszterelnöki posztjáról.

A bevándorlásellenes politikus szerint azonban az EP-választási kudarc után hiába kellene önként távoznia Emmanuel Macron francia elnöknek is, becsület és bátorság híján hasonló gesztus nem nagyon várható el a bevándorlás mellett lándzsát törő honatyától.

Marine Le Pen | Fotó: AFP

Le Pen egyelőre már azzal is elégedett lenne, ha Macron a most vasárnapi választási eredmények hatására feloszlatná a francia nemzetgyűlést, és előrehozott választásokat írna ki az országban.

Ennek mindenképpen meg kell történnie, mert az államfő alkotmányos szerepéből kilépve nyíltan beállt az egyik párt mögé, amely ráadásul csúfos vereséget szenvedett

– tette hozzá.

Le Pen kifejtette, hogy két fő oka van a Nemzeti Tömörülés sikerének. Az egyik az, hogy Macron a kampány alatt az Európai Unió vezetőjeként aposztrofálta önmagát, de a francia emberek – annak gazdasági és migrációs kérdésekben tanúsított hozzáállása miatt – már nem bíznak meg az EU-ban. A másik pedig, hogy nagyon nagy az elégedetlenség a francia elnök belföldi kormányzásával szemben.

Konzekvensen az egyszerű emberek és a középosztály ellen irányulnak a döntései

– hangsúlyozta Marine Le Pen.

A Nemzeti Tömörülés vezetője a franciaországi demokráciadeficitre is felhívta a figyelmet. Értelmezése szerint a franciaországi rendszer aránytalanságából fakad, hogy míg pártja támogatottsága 24 százalék, az 577 parlamenti helyből mindössze hat az övék.

Globalisták a nacionalisták ellen

Le Pen szerint a mostani voksolás is bebizonyította, hogy többé nem a hagyományos bal-jobb ellentét van jelen Európában és a világban, hanem a globalisták és a nacionalisták összecsapása határozza meg a politikát.

A globalizmus hívei szerint nincs szükség határokra, továbbá a fontos kérdésekben a mindenekfelett álló piac érdekei szerint kell dönteni. A globalizmus koncepcióját az a sajátos, technokrata embertípus képviseli, akit soha nem választott meg senki, mégis vezető tisztséget tölt be. A brüsszeli bürokraták éppen ilyenek

– hangsúlyozta a bevándorlásellenes vezető, majd elmondta, hogy a globalisták ellenzékét képezik a nacionalisták, akik úgy gondolják, hogy a nemzeti szint a legalkalmasabb arra, hogy a közösség biztonságához, jólétéhez és identitásához szükséges feltételeket meg lehessen teremteni.

A Matteo Salvini vezette Liga EP-kampányzárója Milánóban. Egyre népszerűbb a „nemzetek Európája” elgondolás | Fotó: AFP

Le Pen kitért arra is, örömmel tölti el, hogy Franciaországon kívül Olaszországban, Lengyelországban és Magyarországon is elsöprő nacionalista siker született. Ennek kapcsán megemlítette, hogy a nacionalisták azért tudnak ilyen eredményesek lenni, mert a globalisták számára felfoghatatlan szeretettel viseltetnek saját nemzetük és hazájuk iránt.

Ami ma Európában zajlik, az egy történelmi jelentőségű földrengés

– húzta alá a politikus asszony, kitérve rá, hogy a globalisták hatalmas aggodalommal figyelik, amint az egyre erősebb bevándorlásellenes és nacionalista pártok képesek összefogni, együtt felvenni a harcot a bevándorláspárti erők ellen.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

„Több kihívás éri Európát, de Magyarország nem hagyja magát”

Orbán Viktor miniszterelnök, a Kereszténydemokrata Internacionálé (CDI) alelnöke szombaton videókonferencia keretében részt vett a jobboldali világszervezet Panamavárosban zajló vezetőségi ülésén – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke.

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Sokan eltűntek egy földcsuszamlás után az olaszországi Ischia szigetén

Tizenhárom ember eltűnését jelentették szombaton kora reggel a heves esőzések okozta földcsuszamlás után, mely a nápolyi partok közelében, Ischia szigetén történt.

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

Novák Katalin: A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra

„A szükséget szenvedők mindig számíthatnak a magyarokra, ezért jöttem ma Kijevbe és ezért támogatjuk a Gabona Ukrajnából elnevezésű kezdeményezést is” – mondta el Novák Katalin köztársasági elnök szombaton Kijevben, ahová Voldomir Zelenszkij ukrán elnök meghívására érkezett.

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

A 888 megmondja a tutit: Franciaország – Dánia

Ahogy mondani szokták: az élet a legnagyobb rendező. Ki gondolta volna, hogy eljön az az idő, hogy nem nyáron, hőségben, sörsátrak árnyékában, hanem ősszel/télen forralt bort szürcsölve kell végig izgulnunk egy labdarúgó-világbajnokságot? De azzal, hogy Katar nyerte a 2022-es vb rendezési jogát, ezt is megtapasztalhatjuk. A 888.hu is kiveszi a részét a szurkolásból, a torna ideje alatt minden nap egy slágermeccs győztesét tippeljük meg párokba osztva, nem feltétlenül futballszakmai szempontok alapján. A mai meccs: Franciaország – Dánia.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére