Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Le Pen tényleg meg akarja változtatni a Nemzeti Front nevét

Horváth József György

2017.06.28. 20:58

A francia jobboldali politikus az elnökválasztások második fordulója után jelentette be, hogy pártja nagy átalakuláson fog keresztülmenni, és nem zárta ki a névcserét sem. Most úgy néz ki, hogy tényleg elkezdõdik a Nemzeti Front teljes megreformálása.
PÁRIZS, 20:58

A francia jobboldali politikus az elnökválasztások második fordulója után jelentette be, hogy pártja nagy átalakuláson fog keresztülmenni, és nem zárta ki a névcserét sem. Most úgy néz ki, hogy tényleg elkezdődik a Nemzeti Front teljes megreformálása.

Marine Le Pen már az elnökválasztások második fordulója után is a párt megreformálását szorgalmazta hívei előtt. A politikus a júniusi parlamenti választásokon egy új, hazafias mozgalom élén kívánt volna indulni és már május 7-én kilátásba helyzete, hogy meg kívánja változtatni a Nemzeti Front nevét is, amelyet rasszista és antiszemita vádakkal illettek korábban.

A reform végül nem jött össze júniusig. A lagymatag nemzetgyűlési kampány, és a választásokon elért rossz eredmények után elég nagy káosz alakult ki a Nemzeti Fronton belül, többen szakadást vizionáltak. Marine Le Pen sem tudta őszinte sikerként eladni, hogy az eddigi 2 képviselő helyett már 8-an ülnek a francia nemzetgyűlés soraiban a Nemzeti Frontból.

Macron pártja, a(z) LREM (A köztársaság lendületben) 10 nappal ezelőtt aratott – az alacsony részvételi arány miatt – kétes megítélésű győzelmet, amivel abszolút többséget szerzett a francia nemzetgyűlésben. Le Penék az elnökválasztások után azt hirdették, hogy ők a második politikai erő Franciaországban, de a parlamenti választások végül nem ezt igazolták, leégés lett a vége. A válsággal sújtott Nemzeti Front számára úgy látszik most jött el az idő, hogy tényleg a változás ösvényére lépjen.

Minden jel arra utal, hogy a reform a párt nevének megváltoztatásával fog kezdődni. Ezt erősítette meg Marine Le Pen mai nyilatkozata is. A BFMTV szerda reggeli műsorában a pártelnök elmondta:

Mindent meg kell változtatni, beleértve a nevet, és a működésünk módját is."

Le Pen szavai szerint a névváltoztatás ötletét és a névalternatívákat a tagság elé terjesztik, akik döntenek  majd a kérdésről.

(Boulevard Voltaire)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére