Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lassan egyeduralkodóvá válik a brit mutáns Németországban

888.hu, MTI

2021.04.01. 16:40

Németországban is kiszorította az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) első változatait a Nagy-Britanniában felbukkant mutáció, és már majdnem minden új fertőzött szervezetébe ez a kórokozófajta jut be a Robert Koch közegészségügyi intézet (RKI) csütörtökön ismertetett vizsgálata szerint – írja az MTI.

 

A B.1.1.7. elnevezésű új koronavírustörzset először január elején mutatták ki Németországban.

Míg február elején még csak 6 százalék volt a megfertőződések között az új törzs aránya, ez a szám március végére 88-ra emelkedett, és ezzel a drasztikus terjedéssel az eredeti törzset heteken belül szinte teljesen kiszoríthatja.

Az RKI szerint ez azért kifejezetten aggasztó, mert az eddigi tudományos ismeretek szerint jóval fertőzőképesebb, és valószínűleg súlyosabb lefolyású megbetegedésekhez vezethet, mint a többi változat. Ezt az aggodalmat támasztja alá, hogy az intenzív és baleseti ellátási területen dolgozó orvosok érdekképviseletének (DIVI) szakmai vezetője, Christian Karagiannidis egy csütörtöki interjúban kiemelte: egyre többen kerülnek intenzív osztályra Covid-19-cel. Ugyanebből a Rheinische Postnak adott interjúból az is kiderül, hogy ha a fertőzés üteme nem lassul, lehet, hogy akkora nyomás nehezedik majd a német egészségügyi ellátórendszerre, hogy a vészhelyzeti tartalékaikat is mozgósítaniuk kell.

A szövetségi kormány a járványt lassító intézkedések mellett az oltási kampány kiterjesztésével is igyekszik megakadályozni az ellátórendszer túlterhelődését – derült ki az MTI híradásából. Jens Spahn egészségügyi miniszter csütörtöki berlini tájékoztatóján elmondta, hogy húsvét után a háziorvosi praxisok is bekapcsolódnak a munkába.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére