Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Százmilliós parkolási botrány Szegeden

Horváth József György

2015.12.10. 18:12

A korrupciós ügy a városvezetés tetejéig is elér.
SZEGED, 18:10

A  Magyar Idők értesülései szerint ismeretlen tettes ellen hűtlen kezelés miatt folyik eljárás a Szegeden 2008 és 2012 között ingyenesen kiosztott több mint háromszáz parkolóbérlet ügyében.

A lap számításai szerint a négy év alatt kiadott bérletek összértéke elérheti a 100 millió forintot is.

Az önkormányzat tagad:

Vécsey Ágnes, a szegedi önkormányzat szóvivője csütörtökön azt nyilatkozta az MTI-nek, hogy

Szegeden a jelenleg is hatályos helyi rendeletnek megfelelően osztottak parkolóbérleteket. Az önkormányzat közleménye szerint Szegeden két évtizede gyakorlat, hogy kedvezményes parkolási bérlettel segítik, pártállástól függetlenül, a városért dolgozó országgyűlési és önkormányzati képviselők, valamint egyes állami szervek munkáját."

Az önkormányzati szóvivő közleménye szerint az elmúlt években jóval több fideszes önkormányzati és országgyűlési képviselő kapott bérletet, mint szocialista. A szóvivő azt is kiemelte, hogy az ügyben eddig a polgármester és a városvezetés egyetlen tagjával szemben sem indult rendőrségi eljárás.

A Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője csütörtök közölte az MTI-vel, hogy a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Irodája folytatja a nyomozást a Szegeden kiosztott parkolóbérletek ügyében.

Az ügynek jelenleg két gyanúsítottja van. A Magyar Idők a rendőrség szűkszavúsága miatt a szegedi városházán próbált bővebb információkat szerezni. A lap közlése szerint a parkolóbérletek elbírálásáról és kiadásáról egy úgynevezett vezetői értekezlet döntött. A 2008 és 2012 közti időszakban a testület tagja volt Botka László polgármester, Solymos László, Szentgyörgyi Pál és Nagy Sándor alpolgármesterek, Mózes Ervin címzetes főjegyző, valamint Szabó Sándor kabinetfőnök, aki jelenleg MSZP-s országgyűlési képviselő.

(Magyar Idők)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére