Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Lakásokat adna a migránsoknak az EU

888

2020.12.09. 09:25

Brüsszel a tagállamoknak járó uniós forrásokból biztosítaná a lakhatást a bevándorlóknak.

A hazai balliberális szivárványkoalíció minden fórumon tagadja az Európai Unió migrációs akciótervének létét, ezzel szemben mára határozott követelménnyé vált az Európai Bizottság részéről a bevándorlás tagállami támogatása. Az elmúlt öt évben a brüsszeli bürokratáktól kezdve Karácsony Gergelyig a közintézmények az állami és önkormányzati bérlakások migránsoknak történő kiutalását követelték. A nyílt társadalom megvalósítását célul kitűző Soros György pedig a mostani EU-s jogállamisági vitát és a járvánnyal kapcsolatos gazdasági csomagot megelőzően a migránsokat befogadó államokat támogató hitelcsomaggal házalt Brüsszelben.

Bár Szabó Tímea hétfőn arról beszélt a parlamentben, hogy „szó sincs itt genderről meg migránsról, ahogy ezt hazudja a miniszterelnök”, valójában Brüsszel éppen a migráció kapcsán fogalmazott meg nemrég javaslatokat. Az Európai Bizottság által november 24-én meghirdetett integrációs cselekvési terv egyik fontos pontja szerint Brüsszel nem szállásokon vagy befogadóközpontokban szállásolná el a migránsokat, hanem önálló otthont biztosítana nekik.

Ami a konkrét szöveget illeti, az Európai Bizottság a tagállamokat arra ösztönzi, hogy a lehető legkorábban biztosítsanak önálló otthont a menekülteknek és a menedékkérőknek.

Az elképzelés nem új. Az MTI 2018. január 24-én számolt be arról, hogy „az Európai Bizottság útmutatót tett közzé az uniós tagállamok országos és regionális hatóságainak, amely az integrációs stratégiák és kezdeményezések tervezésében, valamint a megvalósítást finanszírozó uniós források közötti eligazodásban nyújt segítséget – közölte Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság migrációs politikáért és uniós belügyekért, valamint az uniós polgárságért felelős biztosa”.

A korábbi biztos egyértelműen az uniós költségvetéssel hozta összefüggésbe az integrációs stratégiák ügyét.

„Ahhoz, hogy Európa továbbra is virágozzék, és társadalmainkat a jövőben is az összetartás és a befogadás jellemezze, nagyon fontos, hogy minden erőnkkel elősegítsük az integrációt. Az elkövetkezendő években ez lesz a prioritásunk. A migráció csak akkor nyit meg valódi lehetőségeket mind a lakosság, mind a migránsok és a menekültek számára, ha az újonnan érkezők sikeresen be tudnak illeszkedni a társadalomba” – fogalmazott a görög biztos.

Dimitrisz Avramopulosz, az Európai Bizottság korábbi biztosa egyértelműen az uniós költségvetéssel hozta összefüggésbe az integrációs stratégiák ügyét.

Ennél is konkrétabb volt Corina Cretu korábbi kohéziós politikáért felelős uniós biztos. Ő egyenesen kijelentette:

Az EU amellett kötelezte el magát, hogy a migrációs kihívást lehetőséggé alakítsa át a társadalom és a gazdaság számára.”

 

A 2018 elején közzétett útmutató célja, hogy hozzájáruljon azoknak a tagországi integrációs kezdeményezéseknek a sikeréhez, amelyekhez az EU is biztosít forrásokat. Az útmutató szerint az átfogó és hatékony hosszú távú integrációs stratégiáknak öt fontos területre kell kiterjedniük:

a befogadásra, az oktatásra, a foglalkoztatásra, a lakhatásra és a közszolgáltatásokhoz való hozzáférésre.

A dokumentum felsorolja az öt kiemelt terület legsürgetőbb kihívásait, és megfelelő támogató intézkedéseket is javasol hozzájuk, valamint ismerteti, hogy az egyes intézkedésekhez mely uniós forrásból lehet támogatást igényelni.

Egyértelmű, hogy a migránsok lakhatásának elősegítését Brüsszel jó ideje tagállami uniós források terhére képzeli el, tehát már korábban is összekapcsolták a migráció és az uniós költségvetés ügyét.

Emlékezetes, hogy korábban ilyen értelmű javaslatot fogalmazott meg maga Soros György is.

A Soros-terv szerint ugyanis Brüsszelnek köteleznie kell arra a tagállamokat, így Magyarországot is, hogy minden bevándorlónak nyújtsanak 15 ezer euró (nagyjából 5,4 millió forint) pénzügyi támogatást két éven keresztül, a lakhatási, egészségügyi és oktatási költségek fedezetére.

A cél természetesen az, hogy a menekültek befogadását vonzóbbá tegye a tagállamoknak. „E pénzösszegeket elő lehet teremteni azzal, hogy hosszú lejáratú kötvényeket bocsátanak ki, felhasználva az EU igénybe nem nagyon vett AAA kategóriájú kölcsönzési képességét, aminek a további előnye az lesz, hogy indokolt fiskális ösztönzést adnak az európai gazdaságnak” – írta Soros 2015 szeptemberében a Market Watch portálon.

Magyarországon pedig éppen az említett Karácsony-párt, akkori nevén a Párbeszéd Magyarországért 2015. június 25-én kiadott, A PM megoldása a menekültválságra című közleményében – melyet Szabó Tímea és Jávor Benedek jegyzett – a következő javaslatot tette: „EU-s forrásokból újítsák fel és azonnal nyissák meg a használaton kívüli laktanyákat, azokban helyezzék el a menekülteket.”

Németországban egyébként számos példa van már arra, hogy a helyi polgárok kárára történik a migránsok betelepítése.

Korábban a Pesti Srácok írt arról, hogy több olyan eset is volt Németországban, amikor önkormányzati lakásban élő német állampolgárokat lakoltattak ki, mert a lakást bevándorlók részére kell biztosítania az önkormányzatnak. A 6400 lakosú Nieheim polgármestere közölte: a várost kötelezték arra, hogy további szálláslehetőséget biztosítson a bevándorlóknak. Mivel a városban található menekültszállók megteltek, nem maradt más lehetősége, mint a bérleti jog felmondása – mondta a polgármester.

Lefoglalt, használaton kívüli kereskedelmi ingatlanok átvételére is van példa. 2015. október elején fogadta el a hamburgi tartományi törvényhozás azt a jogszabályt, amely felhatalmazza a hatóságokat, hogy azonnali hatállyal lefoglaljanak használaton kívüli kereskedelmi, ipari ingatlanokat.

A városháza honlapjának tanúsága szerint a rendelkezést komolyan vették, a hamburgi illetékesek folyamatosan mérik fel, és a város honlapján közzé is tették, az egyes városrészekben üresen álló ingatlanok számát, helyét, befogadóképességét. Nemcsak a magánkézben lévőket, de a köz- vagy egyéb tulajdonúakat is. A laktanyától az apartmanházakon, csarnokokon, önálló társasházi lakásokon, P+R parkolóban felállított fűthető konténereken át az egykori iskolaépületekig minden megtalálható ezek között.

Dortmundban folyami turistahajókon is elhelyeztek migránsokat: 2015 októberében tizenhat embert szállítottak át a városi szükségintézményekből a Dortmund–Ems-csatornán létesített folyami szállásokba.

A Diana és a Solaris nevű turistahajók együtt 180 ember befogadására voltak alkalmasak.

(Magyar Nemzet)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére