Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
Amerika, London, Párizs
 
 
 
 

Kurz nem fûz túlzott reményeket a Juncker-féle minicsúcshoz

Bertha László

2018.06.20. 19:16

Nem fûz túlzott reményeket a hét végén a menekültügy témakörében megrendezendõ minicsúcshoz az osztrák kancellár. Sebastian Kurz ezt szerdán Linzben tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki.
BÉCS, 19:16

Nem fűz túlzott reményeket a hét végén a menekültügy témakörében megrendezendő minicsúcshoz az osztrák kancellár. Sebastian Kurz ezt szerdán Linzben tartott sajtótájékoztatóján fejtette ki.

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke informális migrációs és menekültügyi munkaértekezletet hívott össze vasárnapra Brüsszelbe, a találkozón egyes érdekelt tagállamok vezetői vesznek részt.

A sajtóban arról számoltak be, hogy a hétvégi minicsúcsra Ausztria, Bulgária, Görögország, Málta, Németország, Olaszország, illetve Spanyolország vezetői kaptak meghívást.

A bécsi kormány és a bajor tartományi kabinet Linzben tartott együttes ülését követően tartott sajtótájékoztatón Kurz megállapította, hogy a menekültügy témája új lendületet kapott.

Az igazi kérdés, hogy mindez eredményre fog-e vezetni vasárnap, és amennyiben igen, milyen gyors lesz a végrehajtás”

– mondta az osztrák kancellár.

„Az irány helyes” – jelentette ki Kurz. A legtöbb ország álláspontja helyes irányba mutat, a legtöbben egyetértenek abban, hogy a külső határok nyitottsága nem megengedhető – emelte ki.

Nyomást fogunk gyakorolni annak érdekében, hogy döntések szülessenek”

– hangsúlyozta.

A menedékkérelmek elbírálására szolgáló központok EU-n kívüli felállításával kapcsolatban Kurz elmondta:

Amennyiben nem lesz meg ehhez a (közös) akarat [...] nekünk határozottan fontolóra kell vennünk, hogy az ilyen projekteket miként tudunk elindítani kisebb csoportokban.”

Hozzátette: egyelőre közös európai megoldásban gondolkodnak, de Ausztria már megbeszéléseket folytatott erről Dániával és más kisebb uniós tagállamokkal.

A kancellár leszögezte: „legkésőbb” a szeptember 20-án Salzburgban megrendezendő informális uniós csúcstalálkozó előtt előrelépésekre van szükség az illegális bevándorlás terén.

A vasárnapi minicsúcson nem a német belpolitikáról, hanem a migrációs kérdés régóta esedékes megoldásáról lesz szó”

– válaszolt Kurz újságírói kérdésre, amely azt firtatta, hogy az osztrák kormányfő közvetíteni akar-e Angela Merkel német kancellár és a bevándorlási kérdésekben más nézetet valló EU-tagországok között. „Természetesen igaz, hogy hidakat akarunk építeni az Európai Unión belül” – tette hozzá. Egyben reményét fejezte ki, hogy „jelentős előrelépést” tudnak majd elérni a migrációs kérdésben. A döntő tényező mindebben az, hogyan lehet megvédeni a külső határokat és megakadályozni a migránsok Közép-Európáig történő átengedését – erősítette meg többször hangoztatott álláspontját Kurz.

Az osztrák kancellár reményének adott hangot, hogy a német vezetésben egységes irányvonal alakul ki a menekültügy kérdésében. „Remélhetőleg ez egy közös irányvonal lesz a helyes irányba” – utalt Kurz Markus Söder bajor miniszterelnöknek a tanácskozás kezdete előtt tett nyilatkozatára, miszerint Bajorország és Ausztria hasonló állásponton van.

Habár Európa a világra nyitott kontinens, mégis külső határainak erősebb védelmére és a bevándorlás korlátozására lenne szükség”

– fogalmazott Kurz az MTI beszámolója szerint.

 

OLVASTAD MÁR?

Amerika, London, Párizs
 
 
 
 
KOMMENTEK BETÖLTÉSE

A Vidi nyerte a Magyar Kupát

A piros-kékek másodszor hódították el a trófeát.

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Pár éven belül több mint 250 muszlim terrorista kerülhet szabadlábra Franciaországban

Amerika, London, Párizs

A helyzet kezelésére külön biztonsági szervet hoztak létre a nyugat-európai államban.

Kövér: holnap szavazatainkkal segíthetünk, hogy Európa ne veszítse el önmagát

Máté evangéliuma nemcsak arra figyelmeztet, hogy minden önmagával meghasonlott ország elnéptelenedik, hanem a hitet is élteti mindannyiunkban, hogy a lélekben önmagára találó nép lélekszámban is gyarapodásnak indul – mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke szombaton Taksonyban, az új református templom és közösségi ház felszentelésén.

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

A jó idő miatt egy tucat migránsokkal teli hajó indult el Európa felé

Amerika, London, Párizs

Csak két hajón több mint 200 illegális bevándorló utazott, ők hamarosan megérkeznek Máltára.

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Csernobil – a kommunista diktatúra legbrutálisabb katasztrófája

Szabad vasárnap

Szinte végigsöpört a neten a Csernobil nevezetű új, ötrészes minisorozat, nem véletlenül. Testközelből mutatja meg az atomkatasztrófa valódi volumenét, teszi mindezt úgy, hogy az ember a látottak után egyszerűen nem tud nem beleborzongani, ha a Csernobilban történtekre gondol.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
A 888.hu a kényelmesebb böngészés érdekében cookie-kat használ. Adatvédelmi tájékoztató ELFOGADOM
Vissza az oldal tetejére