Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Kumin Ferenc nagykövet szerint London értékelte a brexithez való magyar hozzáállást

888

2021.02.04. 08:18

Kumin Ferenc londoni nagykövet szerint a britek nemcsak észrevették, hanem kifejezetten értékelték, hogy Magyarország kezdettől fogva elutasította azt a gondolkodásmódot, hogy a brexit miatt mintha egyesek meg akarták volna leckéztetni a szigetországiakat a döntésük miatt – olvasható a diplomatával készített interjúban a Magyar Nemzet csütörtöki számában.

A koronavírus-járvány és az Egyesült Királyság EU-ból való kilépése miatti politikailag, gazdaságilag és társadalmilag is teljesen új helyzetet teremtő időszakban, 2020 májusában az új állomáshelyére érkező Kumin Ferenc – aki korábban New York-i főkonzulként szolgált – a lapnak elmondta, hogy Magyarország mint az uniós döntésekre befolyással bíró tagállam igyekezett olyan irányba terelni a dolgokat, hogy ne ez legyen a meghatározó hozzáállás. Hangsúlyozta: ez a pozitív légkör az alapja az Egyesült Királyság és Magyarország brexit utáni kapcsolatainak, és szerinte „most egy sokkal gyümölcsözőbb, sokkal nagyobb együttműködésre építő időszak elébe nézünk, hiszen 2021-ben sokkal több dolog köt minket össze, mint az előző száz évben bármikor”.

Kumin Ferenc kiemelte azt is, hogy a kilépést követően Magyarország mint befektetési célpont felértékelődött, amit a befektetői döntések is tükröznek.

Több olyan brit cégről is tudunk, amely magyarországi megjelenést vagy bővítést tervez, vannak már előrehaladott tárgyalások is, és ezek nagyon jó jelek”

– tette hozzá.

Az eddig EU-s keretek között szerveződő oktatási programokkal és tudományos együttműködésekkel kapcsolatban a nagykövet elmondta: teljes mértékben arra készülnek, hogy ezeket a kilépés után kétoldalú megállapodásokkal pótolják. Az e téren folytatott megbeszélésekből leszűrték, hogy a brit egyetemeknek is szükségük van a brexit miatt kieső külföldi diákokra, az extra tandíjbevételekre.

Mára megtanultuk, hogy nem kell annyira félni a szürkeállomány elvándorlásától, mint amennyire azt a 2000-es években tettük. Tudjuk, hogy lesz, akit így is, úgy is elveszítünk, de akik a megszerzett tudással visszajönnek Magyarországra, olyan értéket és kapcsolatrendszert hoznak haza, ami bőven kárpótol az esetleges veszteségekért”

– fogalmazott a Magyar Nemzetnek Kumin Ferenc, aki jelezte, hogy nagykövetségi munkájuknak mindig is kiemelt feladata és felelőssége lesz, hogy kezelje a brit médiában megjelenő, pontatlan információkon alapuló, elfogult kritikákat a magyar kormány intézkedéseivel kapcsolatban.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

Foglalkozunk nőügyekkel: Fiút nevelni

A 888 podcastjának vendége: Bohár Tünde, a Megafon munkatársa.

Sopánkodhatnak a baloldali politikusok: az EP az atomenergiát is fenntartható energiaforrásnak minősítette

Az Európai Parlament (EP) elutasította az úgynevezett taxonómia rendelet kiegészítése elleni indítványt, mely megakadályozta volna, hogy a gáz- és atomenergia-ágazatok bizonyos tevékenységei környezeti szempontból fenntarthatónak minősüljenek, ezzel mindkét energiahordozó biztonságos és tiszta energiaforrás minősítést élvezhet – közölte az uniós parlament szerdán.

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Gyöngyösi sütheti saját pecsenyéjét a Jobbik élén

Bár Gyöngyösi Márton, a Jobbik frissen megválasztott elnöke hiába verte el nagy fölénnyel Jakab Péter jelöltjét, Földi Istvánt az elnökválasztáson, mégis gyakran emlegetik egy lapon a nevét Retkes Attiláéval, aki az SZDSZ utolsó elnökeként, a párt megszűnésekor leoltotta a villanyt.

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

GFG blog 11.: Döglött akták: a szocik

Hozzájárulás korunk szellemi vitáihoz

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Ha valaki nem tud választani magának nemet, egy társkereső több mint 12 alternatívát kínál

Mert ugyebár nem elég 4-5 lehetőség a nemi identitás meghatározására, felvilágosultaknál ennél sokkal bonyolultabb a kérdés.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére